Nutriční hodnoty (Pampeliškový bramborový salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 693 kJ / 883 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,62 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,90 g |
| Tuky | 57,29 g |
| – nasycené | 9,08 g |
| – nenasycené | 37,78 g |
| –– mononenasycené | 28,06 g |
| –– polynenasycené | 9,72 g |
| ––– omega 3 | 2,24 g |
| Vláknina | 6,10 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 593 mg |
| Sůl | 1,29 g |
| Sacharidy | 48,10 g |
| – cukry | 2,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 brambor | Brambor zimní | 250 g |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 2 hrsti 2 hrsti pampeliškových listů | Jitrocel list | |
| 1 lžíce 1 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce octu | Ocet lihový | 15 ml |
| 50 ml 50 ml vlažné vody (podle potřeby) | Voda | 50 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |