Nutriční hodnoty (Zapečené mleté maso s květákem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 731 kJ / 3 043 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 207,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 196,44 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,96 g |
Tuky | 203,37 g |
– nasycené | 74,59 g |
– nenasycené | 110,11 g |
–– mononenasycené | 86,54 g |
–– polynenasycené | 23,58 g |
––– omega 3 | 1,04 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 1,35 g |
Sodík | 1,49 g |
Sůl | 2,88 g |
Sacharidy | 92,10 g |
– cukry | 27,30 g |
––– laktóza | 14,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg hrubě mletého masa ( mix vepřové + hovězí, nebo jen vepřové, plec, | Vepřový ořez | 1000 g |
2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
olej | Olej řepkový | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
1 kelímek 1 kelímek (12%) sladké smetany - možno dát méně nebo použít jen mléko | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
1 dl 1 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
6 lžic 6 lžic strouhanky | Strouhanka pšeničná | 90 g |
1/2 1/2 - 1 menší květák | Květák čerstvý |