Nutriční hodnoty (Mořské ragú)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 335 kJ / 1 036 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 70,39 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 46,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,04 g |
| Tuky | 30,05 g |
| – nasycené | 16,54 g |
| – nenasycené | 12,18 g |
| –– mononenasycené | 8,77 g |
| –– polynenasycené | 3,42 g |
| ––– omega 3 | 0,50 g |
| Vláknina | 59,44 g |
| Cholesterol | 497 mg |
| Sodík | 1,23 g |
| Sůl | 2,70 g |
| Sacharidy | 77,90 g |
| – cukry | 30,92 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g mořské plody (krevety, mušle, kalamáry, chobotnice ...) | Oliheň | 250 g |
| 2 řapíky 2 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 200 ml 200 ml smetany na vaření ( může se použít i zakysaná) | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 100 g 100 g zeleného hrášku | Hrášek zelený | 100 g |
| špetka špetka kurkumy nebo šafránu | Kurkuma mletá | |
| 1 PL 1 PL sekaného kopru | Kopr nať čerstvý | 15 g |
| 100 ml 100 ml bílého suchého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
| 150 ml 150 ml kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 150 ml |
| 2 KL 2 KL škrobu | Bramborový škrob | 10 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| olej | Olej řepkový |