Nutriční hodnoty (Vepřové na kedlubnách podle mojí babičky (a starých hospodských receptur))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 476 kJ / 1 070 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 103,52 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 88,94 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,58 g |
| Tuky | 41,52 g |
| – nasycené | 21,11 g |
| – nenasycené | 16,53 g |
| –– mononenasycené | 13,89 g |
| –– polynenasycené | 2,64 g |
| ––– omega 3 | 0,23 g |
| Vláknina | 16,95 g |
| Cholesterol | 243 mg |
| Sodík | 385 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 62,06 g |
| – cukry | 38,64 g |
| ––– laktóza | 5,14 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g vepřového masa (ideálně krkovičky) | Vepřová kýta | 400 g |
| 500 g 500 g kedlubny | Kedluben čerstvý | 500 g |
| 3 lžíce 3 lžíce másla | Máslo kravské | 30 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
| 2 lžičky 2 lžičky krupicového cukru (dle chuti) | Cukr bílý | 10 g |
| 200 ml 200 ml vývaru | Vývar masový | 200 ml |
| 100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce petrželové natě | Petržel nať čerstvá | 30 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý |