Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí párky

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

8. 8. 2012 15:46

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie35 447 kJ / 8 472 kcal
Bílkoviny817,01 g
Tuky572,96 g
Vláknina4,26 g
Cholesterol 2,64 g
Sodík 33,41 g
Sůl79,50 g
Sacharidy9,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept je na 5 kg párků, z kuchařky Selská kuchyně.

Poslední dobou se bojím, co v kupovaných párcích jím ... a tady mám jistotu, že samé dobré věci bez éček a jiného svinstva :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Jarek1971

18. 5. 2019 13:49

No opomenu fakt ze foto neni parek ale nejsous klobasa:-) kazdopadne az na rychlosul by to nemuselo byt spatne, ja tedy nahrazuji tyto "zdrave " dobroty cukrem.
Asi 2 lzicky na kilo a parky jsou krasne ruzove

JanaDorazinova

26. 6. 2017 19:06

Miras: A sakra!! :-D

Miras

26. 6. 2017 19:05

A jen blbec by si dal do vlastního jídla rychlosůl.. Pomalá otrava..

Kodl

27. 12. 2016 19:15

Recept je dosti dobrý,ale chybí mě,že tam nedáváte vůbec červenou sladkou a pálivou papriku, a třeba i zázvor nebo muškátový oříšek pro vůni a chuť.<3

Miras

16. 10. 2015 14:09

Ferko: Nitráty jako takové jsou poměrně hodně škodlivé a rychlosůl jako taková je dost slušný jed pro organismus, takže vaše tvrzení, že nejsou tak škodlivé je opravdu velice špatně.. jsou silně škodlivé.

Jovellin

26. 11. 2014 20:10

Jirka: To máte pravdu, ale jen u lidí co ničím jiným nekrmí. Já jinou než domácí nejím a pragandu používá. Zdraví škodlivá začíná až u 10g Dusičňanu draselného za den a já ho používam tak 20g ročně. Taková strava lahodí jak oku, tak i žaludku.:-/

Jirka

23. 9. 2014 12:54

Docela jsem se pobavil při té diskuzi. Dělám uzeninu bez rychlosoli a Pragandy. Vyžírá to sirné můstky v kloubech. Navíc je i v sýrech a jiných potravinách. Proto tolik operací kloubů.
Plnou pravdu má Casino. Na obrázku jsou klobásy. Holt odborníky máme všude a lidi jim to baští. Do salámu dávám kozu. Do tenkých párků hovězí. Vždy tam musí být vepřové a pojím to králíkem. Dáváme vše do umělých střev, neboť po vyuzení a dotažení v páře, to manželka oloupe a ve sklenicích to je jako čerstvé celý rok.
Poradím na telefonu 732851747.

Ferko

25. 5. 2014 21:57

Markitek:
sanytr je anti bakteriální agent. Zabraňuje růstu bakterie Clostridium botulinum která vyvolává prudkou a často smrtelnou otravu. Bohužel, sanytr se skládá z nitrátů, které taky moc zdravé nejsou, i když jejich škodlivé účinky nejsou větší než jiných rizik životního prostředíhttp://www.toprecepty.cz/recept/28667-domaci-parky...

casino

25. 1. 2014 23:10

Kare: a kdo vám řekl, že "bez pragandy nelze maso nakladat":-//

Rcp je patrně na párky (maso pomeleme 2x najemno) ale na obrázcích jsou se ffší pravděpodobností klobásy...

Kare

25. 1. 2014 22:44

Alexiss: doma se udi proto aby se udelala kvalitni uzenina ke ktere se znovu vracime, bez pragandy nelze maso nakladat a nedovedu si predstavit davat jeno cukr do uzenyho.

Davidio

14. 12. 2013 20:05

Ilus: dvacet deka kejty by tam asi nemělo moc význam :)))

Ilus

23. 11. 2013 11:34

majda1512: Chci se zeptat jak je myšlené 1/5 vepřové kýty, jestli je to myšleno jako 1,5kg nebo 0,2 kg,....díky Ilona

Alexiss

21. 4. 2013 11:54

Pěkné klobásky, přidávám +8, protože se o různé uzení snažíme už třetí rok, začíná se dařit. ;-)
Nepoužíváme sanytr ani Pragandu, stačí trochu cukru a barva je dobrá.
:-)
nofrona: Střívka, ať už skopová nebo vepřová, se v podstatě ničím nahradit nedají, proč taky? Jsou i umělá, cutisin, ale v řeznických obchodech, a tam mají i přírodní. :-)

VeŠ

21. 4. 2013 11:47

Milá Janko,skopová střívka - všeobecně řezníky nazývané "strunky" (protože se z nich dříve vyráběly i struny na smyčcové nástroje) jsou v podstatě slabá skopová střeva. Na rozdíl od slabých vepřových střev (které se hodí k výrobě klobás)se skopové strunky hodí a používají k výrobě párků. Pro velkou spotřebu se nejčastějí dováží zasolená v sudech z Afghanistánu a dalších zemí, kde se ve velké míře pěstují ovce a kozy. Zdravím Václav.

Pajaska

9. 12. 2012 21:32

Janka231:Protože jsou slabší a tenčí.;-)

Jinak klobásky či párky jsou nádherné :yes::yes::yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: výroba domácích párků domácí výroba párků domácí párky bez uzení parky recept recept na parky výroba párků domácí párek výroba párků recept střívka na párky domaci kureci parky uzení párků recepty na párky párky recepty výroba jak vyrobit párky domaci parek recept párky recepty recept na výrobu párků videnske parky recept recept na vídeňské párky výroba domácích vídeňských párků

Suroviny: plecko vepřové, bůček vepřový, kýta vepřová, voda, střívka skopová, sůl, rychlosůl, pepř mletý, pepř bílý mletý, kmín drcený, koření nové koření mleté, česnek

TopRecepty.cz

Domácí párky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g8ml