Nutriční hodnoty (Tradiční francouzská polévka Vichyssoise)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 5 245 kJ / 1 254 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,42 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,42 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
Tuky | 124,30 g |
– nasycené | 81,80 g |
– nenasycené | 39,05 g |
–– mononenasycené | 35,60 g |
–– polynenasycené | 3,45 g |
––– omega 3 | 0,94 g |
Vláknina | 2,20 g |
Cholesterol | 403 mg |
Sodík | 82 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 24,18 g |
– cukry | 8,98 g |
––– laktóza | 7,98 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 pórky | Pórek čerstvý | |
2 2 větší brambory | Brambor zimní | 100 g |
60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
1,25 l 1,25 l domácího zeleninového (nebo kuřecího) vývaru | ||
250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pažitka | Pažitka čerstvá |