Nutriční hodnoty (Tradiční francouzská polévka Vichyssoise)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 245 kJ / 1 254 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,42 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,42 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
| Tuky | 124,30 g |
| – nasycené | 81,80 g |
| – nenasycené | 39,05 g |
| –– mononenasycené | 35,60 g |
| –– polynenasycené | 3,45 g |
| ––– omega 3 | 0,94 g |
| Vláknina | 2,20 g |
| Cholesterol | 403 mg |
| Sodík | 82 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 24,18 g |
| – cukry | 8,98 g |
| ––– laktóza | 7,98 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 pórky | Pórek čerstvý | |
| 2 2 větší brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
| 1,25 l 1,25 l domácího zeleninového (nebo kuřecího) vývaru | ||
| 250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pažitka | Pažitka čerstvá |