Nutriční hodnoty (Bramborovo - zelné šišky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 894 kJ / 1 887 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 42,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,96 g |
| Tuky | 88,46 g |
| – nasycené | 25,88 g |
| – nenasycené | 43,16 g |
| –– mononenasycené | 34,80 g |
| –– polynenasycené | 8,36 g |
| ––– omega 3 | 0,50 g |
| Vláknina | 36,90 g |
| Cholesterol | 757 mg |
| Sodík | 3,86 g |
| Sůl | 9,18 g |
| Sacharidy | 188,49 g |
| – cukry | 31,25 g |
| ––– laktóza | 2,85 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 250 g 250 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 250 g |
| 200 g 200 g uzeného bůčku nebo slaniny | Vepřový bok uzený | 200 g |
| 2 2 větší cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 3 3 žloutky | Vaječný žloutek | 69 g |
| 3 PL 3 PL kysané smetany nebo vykapaného jogurtu | Smetana kravská zakysaná 12% | 75 ml |
| libeček | Libeček čerstvý | |
| špetka špetka muškátového květu | Muškát květ sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| škrob na obalení | Bramborový škrob | |
| olej na smažení | Olej řepkový |