Nutriční hodnoty (Vynikající polévka z červené řepy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 956 kJ / 468 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,57 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,87 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,70 g |
| Tuky | 24,73 g |
| – nasycené | 15,50 g |
| – nenasycené | 8,12 g |
| –– mononenasycené | 5,33 g |
| –– polynenasycené | 2,80 g |
| ––– omega 3 | 0,49 g |
| Vláknina | 6,25 g |
| Cholesterol | 54 mg |
| Sodík | 234 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 41,53 g |
| – cukry | 30,00 g |
| ––– laktóza | 5,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 l 1 l masového vývaru | Vývar masový | 1000 ml |
| 300-400 g 300-400 g červené řepy | Červená řepa čerstvá | 350 g |
| 150 g 150 g kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 150 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pažitka | Pažitka čerstvá |