Nutriční hodnoty (Vynikající polévka z červené řepy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 1 956 kJ / 468 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,57 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 10,87 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,70 g |
Tuky | 24,73 g |
– nasycené | 15,50 g |
– nenasycené | 8,12 g |
–– mononenasycené | 5,33 g |
–– polynenasycené | 2,80 g |
––– omega 3 | 0,49 g |
Vláknina | 6,25 g |
Cholesterol | 54 mg |
Sodík | 234 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 41,53 g |
– cukry | 30,00 g |
––– laktóza | 5,70 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 l 1 l masového vývaru | Vývar masový | 1000 ml |
300-400 g 300-400 g červené řepy | Červená řepa čerstvá | 350 g |
150 g 150 g kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 150 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pažitka | Pažitka čerstvá | |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |