Nutriční hodnoty (Jablkový dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 12 436 kJ / 2 972 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 41,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,00 g |
| Tuky | 92,59 g |
| – nasycené | 23,17 g |
| – nenasycené | 62,33 g |
| –– mononenasycené | 41,93 g |
| –– polynenasycené | 20,40 g |
| ––– omega 3 | 1,52 g |
| Vláknina | 32,00 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 380 mg |
| Sůl | 0,78 g |
| Sacharidy | 477,40 g |
| – cukry | 327,33 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
| 120 g 120 g tuku (máslo nebo Hera) | Margarín | 120 g |
| 230 g 230 g moučkového cukru | Cukr bílý | 230 g |
| citronová kůra (dle chuti) | Citronová kúra čerstvá | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 kg 1 kg jablek | Jablko čerstvé | 1000 g |
| rybízový džem | Džem z červeného rybízu | |
| tuk na vymazání | Margarín |