Nutriční hodnoty (Svíčková na smetaně II)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 460 kJ / 1 544 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 179,13 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 174,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,53 g |
| Tuky | 74,57 g |
| – nasycené | 39,24 g |
| – nenasycené | 32,50 g |
| –– mononenasycené | 28,14 g |
| –– polynenasycené | 4,35 g |
| ––– omega 3 | 0,35 g |
| Vláknina | 8,43 g |
| Cholesterol | 460 mg |
| Sodík | 1,34 g |
| Sůl | 3,20 g |
| Sacharidy | 36,05 g |
| – cukry | 17,80 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 750 g 750 g zadního hovězího | Hovězí kýta | 750 g |
| 50 g 50 g slaniny | Špek | 50 g |
| 2-3 2-3 mrkve | Mrkev čerstvá | 125 g |
| 1 1 silný plátek celeru | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 200 ml 200 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky (podle potřeby) | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| nové koření | Nové koření | |
| celý pepř | Pepř černý | |
| 1 špetka 1 špetka tymiánu | Tymián sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| máslo (nebo 1:1 máslo a olej) | Máslo kravské | |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| cukr | Cukr bílý |