Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Škvarkové preclíky

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

26. 1. 2015 10:17

Suroviny pro 22

22

Naše chalupářská
kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie26 237 kJ / 6 271 kcal
Bílkoviny136,80 g
Tuky300,50 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 187 mg
Sodík 4,36 g
Sůl10,65 g
Sacharidy739,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Odmalička je miluju (a nejen já - celá rodina i všichni známí), jsou prostě skvělý.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MajaV

18. 9. 2015 17:16

Dnes jsem zase pekla, jsou skvělé:yes: Dělala jsem z půl kila mouky střední velikost a vyšlo jich kolem padesáti:-p:-)

Eliška

19. 7. 2015 13:28

Vynikajici a jednoduche. Prave dopekam posledni plech - dalo to na 2,5 plechu a misto hery jsem pouzila maslo. Jsou luxusni :yes:

hosta hosta

14. 3. 2015 17:27

magdalenka magdalenka

14. 3. 2015 15:49

Podávam raport - sú skvelé!:yes:
A pretože som si neverila, že by to tvarovanie praclíkov dopadlo dobre, cesto som vyvaľkala, pokrájala na tyčinky a tak piekla. Sypala som makom a sezamom. Beriem na zajtrajšiu oslavu, ale ochutnávam poctivo. Pridávam foto, s dovolením.
Peťka, vďaka za recept!:-K

magdalenka magdalenka

14. 2. 2015 15:17

Danca: Vďaka za hlásenie a výskum v tejto oblasti. S tou hrubou soľou mám podobné skúsenosti - ak pečiem nejaké pečivo a posypem povrch s ňou, v ten deň je to OK, ale na druhý deň je to navlhlé.

Danca Danca

14. 2. 2015 14:29

Konečně podávám "hlášení", jak jsem dopadla s tím uchováním těchto úžasných preclíků..:-D Zkusila jsem je uchovat třemi způsoby: 2ks jsem dala do plechové dózy, dva do papírové krabice a dva do mrazáku. Po třech dnech jsem testovala. Ty z plechové dózy a z mrazáku (po rozmrazení při pokojové teplotě) byly navrchu malinko navlhlé,zřejmě vlivem soli. Kousky uchovávané v papírové krabici tolik navlhlé nebyly, ale ani ty nebyly tak křupavé, jako po upečení. Zkusila jsem teda všechny vzorky dát na chvíli ( cca 3-4 min.)) do trouby rozpálené na 200°C, pak nechala vychladnout...a ejhle, preclíčky byly jako čerstvě upečené!! :-p
Dnes je budu péct znovu, tentokrát z celé dávky, ale zítra přijedou mladí, tak asi na uschování nic nezbyde :-D

Petra Benesova Petra Benesova

9. 2. 2015 08:08

Děkuji všem za vyzkoušení, hodnocení a fotečky. Moc mě to potěšilo:-K:-8

Daniela B

8. 2. 2015 20:11

Petro, preclíky jsou opravdu výborné:-*, s těstem se dobře pracuje, přidávám bodík a fotku

MajaV

6. 2. 2015 15:06

Dnes preclíky upečeny, jsou naprosto mňamózní:-p:yes: Jiné už dělat nebudu:-)

Lenora

6. 2. 2015 13:35

Tento recept s určitými změnami se v naší rodině dědí z generaci na generaci. Do těsta dáváme pomleté škvarky tak, aby nebyly velké kusy a přímo nempletý máka sůl. Vyválíme, vykrajume trojúhelníkové tvary, nebo kolečka a potíráme rozšlehaným vejcem. Recept lze upravit i na sladko:-8

Petra Benesova Petra Benesova

29. 1. 2015 22:15

Danca:tak to je oříšek ;-)

Danca Danca

29. 1. 2015 21:57

Petra Benesova: super!:-) Díky moc!:-K ...a ještě kdyby tak maminka poradila, kam tu krabici schovat..:-S:-D:-D

Petra Benesova Petra Benesova

29. 1. 2015 21:09

danka1965:Danca:tak jsem se ptala mamky, jestli má nějakou zkušenost s delším uchováváním a prý se nemáme čeho bát, jednou je zapomněla v krabici a objevila až po měsíci a byly jak čerstvě upečené:-)

Filipa

29. 1. 2015 17:44

Myslím,že vydrží i déle,mamka jich dělá vždycky víc a když kluci přijedou,i po delší době od nějaké oslavy,tak jsou pořád luxusní.Jen na vysvětlenou,Petra je ségra;-)

Danca Danca

29. 1. 2015 15:38

Masula: stejná zkušenost s výrobou i s konzumací:-!:-) Tyhle preclíky jsou rychle hotové..a ještě rychleji snědené:-O:-D

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše chalupářská
kuchařka

Nově v prodeji!

Koupit

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: škvarkové preclíky.cz domácí preclíky škvarkové preclíky recept jak uchovat škvarky preclík precliky se skvarkama preclíky se sádlem co uvařit a upéct ze škvarků výborné domácí preclíky slané preclíky se sádlem škvarkové preclíčky preclíky od petry benešové skvarky preclíky ze škvarkového těsta recept na preclíky recepty ze škvarků precliky ze sadla škvarky se sadlem domácí preclíky se škvarkami škvarkové tyčinky,preclíky

Suroviny: mouka polohrubá, droždí, mléko, tuk hera, škvarky, sůl, mléko, vejce, mák, sůl hrubozrnná

TopRecepty.cz

Škvarkové preclíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A2Kl