Nutriční hodnoty (Vepřový plátek ve slaninovo-žampionové omáčce z "papiňáku")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 9 182 kJ / 2 195 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,58 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,58 g |
| Tuky | 202,01 g |
| – nasycené | 84,72 g |
| – nenasycené | 113,85 g |
| –– mononenasycené | 92,82 g |
| –– polynenasycené | 21,03 g |
| ––– omega 3 | 2,91 g |
| Vláknina | 33,60 g |
| Cholesterol | 140 mg |
| Sodík | 3,25 g |
| Sůl | 8,00 g |
| Sacharidy | 69,50 g |
| – cukry | 8,40 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 větší silnější plátky z kýty nebo plecka | Vepřová kýta | |
| trochu trochu soli | Sůl mořská | |
| trochu trochu mletého pepře | Pepř černý mletý | |
| 4 4 polévkové lžíce strouhanky | Strouhanka pšeničná | |
| 3 pl 3 pl oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| 200 g 200 g Gazdovské slaniny nebo jiné prorostlejší slaniny | Špek | 200 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 3 větší stroužky česneku | Česnek čerstvý | 210 g |
| 5 5 velkých žampionů | Žampion čerstvý | |
| 1 1 zeleninový bujon | Bujón zeleninový | |
| 400 ml 400 ml horké vody | Voda | 400 ml |