Nutriční hodnoty (Gratinovaný květák se zelím a zapečený s nivou v mikrovlnce - CRISP)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 560 kJ / 373 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,08 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,08 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,00 g |
| Tuky | 10,56 g |
| – nasycené | 3,27 g |
| – nenasycené | 4,84 g |
| –– mononenasycené | 3,35 g |
| –– polynenasycené | 1,49 g |
| ––– omega 3 | 0,04 g |
| Vláknina | 19,50 g |
| Cholesterol | 265 mg |
| Sodík | 259 mg |
| Sůl | 0,31 g |
| Sacharidy | 35,60 g |
| – cukry | 19,90 g |
| ––– laktóza | 4,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 menší květák | Květák čerstvý | |
| asi tak 1/4 hlávky asi tak 1/4 hlávky nového zelí | Zelí bílé čerstvé | 750 g |
| muškátový květ | Muškát květ sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| (jinak koření dle chuti) | Pepř černý | |
| asi 100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| plátky plátky nivy na pokrytí zapékací nádoby (lze vyměnit za jiný sýr) | Niva 50% t. v s. |