Lehká bublaninka s jahodami

mischelinka Kuchař:

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 17 názorů

511
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Suroviny

4 žloutky
260 g pískového cukru
3/4 sklenky oleje
260 g polohrubé mouky
1 kypřicí prášek
3/4 sklenky vody
(4 bílky-sníh)
1/2 kg jahod
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem a olejem, přidáme mouku s kypř. práškem a vodu, nakonec vmícháme sníh z bílků.

  2. Nalijeme na vymazaný a vysypaný střední plech s vyšším okrajem, posypeme jahodami (velké rozčtvrtím) a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 min.

Poznámka

Bublaninu dělám často podle sezonního ovoce (rebarbora, švestky, meruňky)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 150 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lehká bublaninka s jahodami

  • Bahula Bahula

    Dala jsem pouze 200g cukru a nepřidávala vodu. Těsto rozdělila na dva díly. První polovinu nalila do formy, pokladla jahodami a druhou polovinou nalila na ovoce:yes::-K

    Odpovědět

  • Machová Machová(neregistrovaný)

    Moc dobrý .
    Akorát jsem neměla m:-8:-))ouku tak jsem tam dala hladkou mouku.
    POVEDLO SE MOS DĚKUJI

    Odpovědět

  • Martina U. Martina U.

    Tenhle recept je fajn, pekla jsem v sobotu a dnes znovu. Podařilo se nám sklidit třešně dřív než je sezobali kosáci, tak byla třešňová klasika:-p

    Odpovědět

  • Lidunka Lidunka

    Bublaninka měla velký úspěch, pekla jsem včera:-K Přidávám bodík a děkuji za recept:-8:yes:

    Odpovědět

  • brundik2002 brundik2002

    výborný právě vyndaný z trouby
    :-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    mischelinka:já jsem si to myslela;-) díky:-K dám na menší pekáček:-)

    Odpovědět

  • mischelinka mischelinka(autor receptu)

    rebeka:Tak jsem změřila ten plech:24x38cm,když máš trochu menší nevadí,ale větší bych nedoporučovala-byla by to placka.Nebo pak znásobit suroviny.

    Odpovědět

  • mischelinka mischelinka(autor receptu)

    varilamyskakasicku:To je ale rychlovka,doufám,že chutnala.S tím krémem to není špatný nápad.Toto těsto se dá použít na cokoliv.Kolegyně z něj peče dort.

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Tak už ji mám upečenou také díky Tobě a jako mix bublaninu, ovoce, co bylo jahody kompot, rebarboru a na to zkusim dát z pudingu krém, zbyla mi stáva z kompotu, prima receptík:-K:-K:yes::-p:-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Jana Remkova:tak jsem ho byla změřit..ten hluboký má rozměry 45x35 cm..to je standard:-O:-?

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    rebeka: tak to nemáš sporák, ale sklářskou pec, nebo co....?

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Jana Remkova::-D:-D:-D:yes: zpocené a malé:-?:-D:-D to je dobréé:-D:yes:
    no,jenže já mám plech jak stodolu:-D
    a bublu chci mít hezky vysokou:-8:-D:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    rebeka: já myslím, že se z toho až tak nestřílí. Když budeš mít menší plech, budeš mít bublačku vyšší, když větší, tak nižší, ne? Klasický plech do trouby máš? Já mám taky několik menších plechů a už jsem tady u PC měla napsané i rozměry, jak se pořád někdo ptal:-D, pak uklízíš a šup s tím do koše:-D a zase a znova jdeš měřit. Metr mám docela vysoko v síni, tak musím otravovat Láďu, ten kroutí hlavou a říká, že jsem h....spocené, malé:-(:-D:-D

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • pipre pipre

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo