Nutriční hodnoty (Omáčka ze salátových okurek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 756 kJ / 898 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,15 g |
| Tuky | 50,30 g |
| – nasycené | 32,02 g |
| – nenasycené | 17,20 g |
| –– mononenasycené | 15,18 g |
| –– polynenasycené | 2,02 g |
| ––– omega 3 | 0,25 g |
| Vláknina | 13,50 g |
| Cholesterol | 158 mg |
| Sodík | 282 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 77,40 g |
| – cukry | 41,00 g |
| ––– laktóza | 24,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| cca 800 g 800 g salátových okurek - hadovky, príp. prerastené nakladačky | Okurka salátová čerstvá | 800 g |
| 50 g 50 g masla (olej, sádlo...) | Máslo kravské | 50 g |
| 50 g 50 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |
| cca 500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř bílý | Pepř bílý | |
| kopr | Kopr nať čerstvý | |
| citron (ocet) | Citrón čerstvý | |
| cukr | Cukr bílý | |
| príp. šlehačka (smetana na vaření) | Šlehačka 35% |