Nutriční hodnoty (Borůvkové koláče "lopaťáky")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 24 345 kJ / 5 819 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 134,75 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 65,22 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 69,53 g |
| Tuky | 239,97 g |
| – nasycené | 148,22 g |
| – nenasycené | 83,26 g |
| –– mononenasycené | 72,29 g |
| –– polynenasycené | 10,97 g |
| ––– omega 3 | 3,06 g |
| Vláknina | 54,48 g |
| Cholesterol | 720 mg |
| Sodík | 363 mg |
| Sůl | 0,65 g |
| Sacharidy | 752,79 g |
| – cukry | 319,81 g |
| ––– laktóza | 32,21 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 600 g |
| 100 g 100 g cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 120 g 120 g másla (nebo Hery) | Máslo kravské | 120 g |
| 30 g 30 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 30 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 500 g 500 g tvarohu | Tvaroh polotučný | 500 g |
| 4 lžíce 4 lžíce cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 1/2 lžíce 1/2 lžíce vanilkového pudinkového prášku | Puding v prášku | 7.5 g |
| 125 g 125 g másla | Máslo kravské | 125 g |
| hladká mouka (dle potřeby) | Mouka pšeničná hladká | |
| 3-4 lžíce 3-4 lžíce cukru moučka | Cukr bílý | 87.5 g |
| 1 l 1 l borůvek | Borůvky čerstvé | 1000 g |
| olej na potření okrajů | Olej řepkový |