Veprový kotlet Štěpán

Vepřové maso Doba přípravy: 45 min. 6 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 45 min. 6 názorů

Suroviny 4 porce

4 kotlety
3 PL olivového oleje
1 cibule
3 PL hl. mouky
bujón nebo voda + 1/2 KL sypkého bujonu
sůl
pepř
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Kotletky si naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji.

  2. Vyndáme je a ve výpeku osmahneme na drobno nakrájenou cibulku do zlatova, zaprášíme moukou a uděláme tmavší jíšku. Zalijeme vývarem nebo vodou+bujon a uděláme klasické UHO (univerzální hnědá omáčka).

  3. Vratíme maso do omáčky a cca 20-30 minut (dle kvality masa) podusíme do měkka.

  4. Na konci varu přidáme do omáčky narájené na tvrdo uvařené vejce (nebo vejce dáme na maso až při servírování). Podáváme s oblíbenou přílohou (knedlík, špecle, rýže, těstoviny, bramboty ...). Dobrou chuť.

Komentáře k receptu Veprový kotlet Štěpán

Tématické fráze: univerzalni hneda omacka vepřový kotlet co uvarit na stepana uho omáčka univerzální hnědá omáčka recept štěpánská omáčka omáčka uho kotleta recepty kotlety recept omáčka z kotlety recepty na štěpána kotleta recept uho recept hnědá omáčka k masu hneda omacka stepanka omáčka stepanska kotleta recepty vepřový kotlet veprovy kotlet recepty recept kotleta