Veprový kotlet Štěpán

Paprika Kuchařka: Paprika

Doba přípravy: 45 min. 4 porce Vepřové maso 5 názorů

Suroviny

4 kotlety
3 PL olivového oleje
1 cibule
3 PL hl. mouky
bujón nebo voda + 1/2 KL sypkého bujonu
sůl
pepř
1 vejce
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kotletky si naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji.

  2. Vyndáme je a ve výpeku osmahneme na drobno nakrájenou cibulku do zlatova, zaprášíme moukou a uděláme tmavší jíšku. Zalijeme vývarem nebo vodou+bujon a uděláme klasické UHO (univerzální hnědá omáčka).

  3. Vratíme maso do omáčky a cca 20-30 minut (dle kvality masa) podusíme do měkka.

  4. Na konci varu přidáme do omáčky narájené na tvrdo uvařené vejce (nebo vejce dáme na maso až při servírování). Podáváme s oblíbenou přílohou (knedlík, špecle, rýže, těstoviny, bramboty ...). Dobrou chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 554 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Veprový kotlet Štěpán

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: univerzalni hneda omacka vepřový kotlet co uvarit na stepana uho omáčka univerzální hnědá omáčka recept štěpánská omáčka omáčka uho uho recept recepty na štěpána hnědá omáčka k masu omáčka z kotlety hneda omacka recept univerzalni hneda omacka veprovy kotlet recepty univerzalni omacka recept na uho stepanska kotleta vepřová štěpánská univerzalni omacka k masu omáčka s kotletami

Zapomněl/a jsem heslo