Nutriční hodnoty (Špagety se zelenými fazolkami, slaninou a rajčaty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 993 kJ / 3 345 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 84,97 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 64,72 g |
| Tuky | 182,70 g |
| – nasycené | 80,07 g |
| – nenasycené | 90,85 g |
| –– mononenasycené | 76,81 g |
| –– polynenasycené | 14,04 g |
| ––– omega 3 | 0,50 g |
| Vláknina | 44,13 g |
| Cholesterol | 135 mg |
| Sodík | 3,05 g |
| Sůl | 7,55 g |
| Sacharidy | 318,79 g |
| – cukry | 29,98 g |
| ––– laktóza | 1,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400-500 g 400-500 g špaget | Špagety pšeničné | 450 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 400 g 400 g zelených fazolek | Fazolky čerstvé | 400 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 150 g 150 g slaniny (nebo parmské šunky) | Špek | 150 g |
| 2 stroužky 2 stroužky drceného česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 2 2 velká rajčata (nakrájená na plátky) | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| hrst lístků lístků čerstvé bazalky | Bazalka čerstvá | |
| 50 g 50 g strouhaného Parmezánu | Parmezán | 50 g |