Nutriční hodnoty (Dia jablečník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 16 317 kJ / 3 900 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 98,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 29,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 69,00 g |
| Tuky | 186,03 g |
| – nasycené | 46,26 g |
| – nenasycené | 128,10 g |
| –– mononenasycené | 84,96 g |
| –– polynenasycené | 43,14 g |
| ––– omega 3 | 3,19 g |
| Vláknina | 18,00 g |
| Cholesterol | 782 mg |
| Sodík | 700 mg |
| Sůl | 1,95 g |
| Sacharidy | 449,31 g |
| – cukry | 34,41 g |
| ––– laktóza | 4,41 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 600 g |
| 250 g 250 g Hery | Margarín | 250 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 100 g 100 g sladidla Clara | E951 - Aspartam | |
| 6 lžic 6 lžic mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 90 ml |
| citronová kůra dle chuti | Citronová kúra čerstvá | |
| 1/2 sáčku 1/2 sáčku kypřicího prášku | Kypřící prášek | 6 g |
| 1 kg 1 kg jablek | Jablko čerstvé | 1000 g |
| 50 g 50 g rozinek | Rozinky | 50 g |
| skořice | Skořice ceylonská |