Nutriční hodnoty (Polentovo-špaldové krekry)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 048 kJ / 1 684 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 53,74 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 22,84 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,90 g |
| Tuky | 65,08 g |
| – nasycené | 37,72 g |
| – nenasycené | 21,33 g |
| –– mononenasycené | 17,20 g |
| –– polynenasycené | 4,13 g |
| ––– omega 3 | 0,46 g |
| Vláknina | 22,95 g |
| Cholesterol | 146 mg |
| Sodík | 5,78 g |
| Sůl | 10,63 g |
| Sacharidy | 209,49 g |
| – cukry | 25,09 g |
| ––– laktóza | 11,54 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 115 g 115 g špaldové mouky | Mouka špaldová hrubá | 115 g |
| 150 g 150 g polenty | Polenta | 150 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky jedlé sody nebo prášku do pečiva | Jedlá soda | 6 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky kajenského pepře nebo chilli | Chilli paprička mletá | 2.5 g |
| 50 g 50 g strouhaného parmazánu | Parmezán | 50 g |
| 40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
| 180 ml 180 ml podmáslí či kefíru | Podmáslí | 180 g |