Nutriční hodnoty (Jablkový moučník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 349 kJ / 2 951 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 50,86 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 27,16 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,70 g |
| Tuky | 160,08 g |
| – nasycené | 91,83 g |
| – nenasycené | 58,61 g |
| –– mononenasycené | 50,46 g |
| –– polynenasycené | 8,15 g |
| ––– omega 3 | 0,94 g |
| Vláknina | 24,90 g |
| Cholesterol | 1,19 g |
| Sodík | 448 mg |
| Sůl | 1,59 g |
| Sacharidy | 314,38 g |
| – cukry | 175,28 g |
| ––– laktóza | 1,28 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 180 g 180 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 180 g |
| 90-100 g 90-100 g cukru krystal (podle toho, jak jsou sladká jablka) | Cukr bílý | 95 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 5 5 větších jablek | Jablko čerstvé | 750 g |
| 150-170 g 150-170 g másla | Máslo kravské | 160 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| špetka špetka skořice | Skořice ceylonská | |
| lžíce lžíce rumu | Rum |