Nutriční hodnoty (Pěry z bramborového těsta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 324 kJ / 1 273 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 36,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 27,50 g |
| Tuky | 9,81 g |
| – nasycené | 2,17 g |
| – nenasycené | 4,38 g |
| –– mononenasycené | 2,98 g |
| –– polynenasycené | 1,40 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 16,25 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 137 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 251,75 g |
| – cukry | 7,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g brambor (vařených ve slupce) | Brambor zimní | 500 g |
| 100 g 100 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 100 g |
| 75 g 75 g dětské krupičky | Krupice pšeničná jemná | 75 g |
| 50 g 50 g Solamylu | Bramborový škrob | 50 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce octu | Ocet lihový | 15 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| povidla | Povidla | |
| polohrubá mouka (na podsypání) | Mouka pšeničná polohrubá | |
| máslo | Máslo kravské | |
| mletý mák (nebo opražená strouhanka) | Mák modrý mletý | |
| moučkový cukr | Cukr bílý |