Nutriční hodnoty (Slaný koláč s mletým masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 092 kJ / 2 890 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 173,19 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 117,71 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 55,48 g |
Tuky | 71,04 g |
– nasycené | 24,60 g |
– nenasycené | 35,58 g |
–– mononenasycené | 25,77 g |
–– polynenasycené | 9,81 g |
––– omega 3 | 0,46 g |
Vláknina | 26,65 g |
Cholesterol | 908 mg |
Sodík | 6,90 g |
Sůl | 17,17 g |
Sacharidy | 377,35 g |
– cukry | 25,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
280-290 ml 280-290 ml vody | Voda | 285 ml |
1 lžíce 1 lžíce octa | Ocet lihový | 15 ml |
30 g 30 g sádla nebo oleje | Sádlo vepřové | 30 g |
200 g 200 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
100 g 100 g žitné chlebové mouky | Mouka žitná hladká | 100 g |
2 lžičky 2 lžičky soli | Sůl mořská | 16 g |
1 lžička 1 lžička drceného kmínu | Kmín mletý | 5 g |
1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
15 g 15 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 15 g |
250 g 250 g mleté vepřové maso | Vepřová plec | 250 g |
250 g 250 g hovězí mleté maso | Hovězí ořez | 250 g |
olej | Olej řepkový | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
česnek | Česnek čerstvý | |
2 2 větší vejce | Vejce slepičí | 140 g |
tvrdý sýr na posypání povrchu | Sýr kravský tvrdý 30% |