Nutriční hodnoty (Svatební dort fialovobílý)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 132 844 kJ / 31 751 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 373,17 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 229,65 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 143,52 g |
| Tuky | 1 160,54 g |
| – nasycené | 155,74 g |
| – nenasycené | 906,69 g |
| –– mononenasycené | 504,32 g |
| –– polynenasycené | 402,37 g |
| ––– omega 3 | 63,31 g |
| Vláknina | 59,75 g |
| Cholesterol | 5,96 g |
| Sodík | 3,74 g |
| Sůl | 8,99 g |
| Sacharidy | 4 923,46 g |
| – cukry | 3 950,26 g |
| ––– laktóza | 0,76 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| - 10 10 vajec | Vejce slepičí | 700 g |
| - 500 g 500 g cukru písek | Cukr bílý | 500 g |
| - 500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| - 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| - 2 špetky 2 špetky soli | Sůl mořská | 2 g |
| - 25 lžic 25 lžic oleje | Olej řepkový | 275 ml |
| - 20 lžic 20 lžic horké vody | Voda | 360 ml |
| - 8 8 vajec | Vejce slepičí | 560 g |
| - 400 g 400 g cukru písek | Cukr bílý | 400 g |
| - 400 g 400 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 400 g |
| - 3/4 - 3/4 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 9 g |
| - špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| - 20 lžic 20 lžic oleje | Olej řepkový | 220 ml |
| - 16 lžic 16 lžic horké vody | Voda | 288 ml |
| - 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| - 250 g 250 g cukru písek | Cukr bílý | 250 g |
| - 250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| - 1/2 - 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| - špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| - 12 lžic 12 lžic oleje | Olej řepkový | 132 ml |
| - 10 lžic 10 lžic horké vody | Voda | 180 ml |
| - 5 ks 5 ks másla | Máslo kravské | |
| - 15 dkg 15 dkg mletých ořechů | Vlašské ořechy mleté | 150 g |
| - 2 2 vanilkové pudinky | Puding v prášku | 80 g |
| - 0,5 l - 0,5 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| - cukr moučka podle chuti | Cukr bílý | |
| - 1 1 máslo | Máslo kravské | 1 g |
| - 1 1 čokoládový pudink | Puding v prášku | |
| - 0,25 l - 0,25 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| - 2 lžíce 2 lžíce nutelly | Pomazánka z lískových ořechů | 30 g |
| - cukr moučka podle chuti | Cukr bílý | |
| 3 kg 3 kg potahovací hmoty K2 | Fondán | 3000 g |
| 300 g 300 g pikantní marmelády | Marmeláda z červeného rybízu | 300 g |
| cukrářské perličky | Cukrářské zdobení | |
| potravinářské barvy | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) | |
| potravinářské lepidlo | ||
| 100 g 100 g královské glazury |