Nutriční hodnoty (Polévka s pórkem a žampionovým sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 998 kJ / 478 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,59 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,75 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,84 g |
Tuky | 26,97 g |
– nasycené | 14,15 g |
– nenasycené | 10,33 g |
–– mononenasycené | 6,40 g |
–– polynenasycené | 3,93 g |
––– omega 3 | 0,57 g |
Vláknina | 5,26 g |
Cholesterol | 285 mg |
Sodík | 136 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 34,28 g |
– cukry | 1,86 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 pórek | Pórek čerstvý | |
3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
1,5 l 1,5 l hovězího vývaru (nebo masox) | Vývar hovězí | 1500 ml |
2-3 2-3 tavené sýry se žampiony | Sýr tavený | |
pepř | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská | |
majoránka | Majoránka sušená | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |