Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka s pórkem a žampionovým sýrem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 998 kJ /
478 kcal
Bílkoviny22,59 g
– z toho živočišné bílkoviny18,75 g
– z toho rostlinné bílkoviny3,84 g
Tuky26,97 g
– nasycené14,15 g
– nenasycené10,33 g
–– mononenasycené6,40 g
–– polynenasycené3,93 g
––– omega 30,57 g
Vláknina5,26 g
Cholesterol 285 mg
Sodík 136 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy34,28 g
– cukry1,86 g
––– laktóza0,08 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 pórek Pórek čerstvý
3 3 brambory Brambor zimní 150 g
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
1 lžíce 1 lžíce másla Máslo kravské 10 g
1,5 l 1,5 l hovězího vývaru (nebo masox) Vývar hovězí 1500 ml
2-3 2-3 tavené sýry se žampiony Sýr tavený
pepř Pepř černý
sůl Sůl mořská
majoránka Majoránka sušená
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.