Nutriční hodnoty (Polévka s pórkem a žampionovým sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 998 kJ / 478 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,59 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,84 g |
| Tuky | 26,97 g |
| – nasycené | 14,15 g |
| – nenasycené | 10,33 g |
| –– mononenasycené | 6,40 g |
| –– polynenasycené | 3,93 g |
| ––– omega 3 | 0,57 g |
| Vláknina | 5,26 g |
| Cholesterol | 285 mg |
| Sodík | 136 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 34,28 g |
| – cukry | 1,86 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 pórek | Pórek čerstvý | |
| 3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1,5 l 1,5 l hovězího vývaru (nebo masox) | Vývar hovězí | 1500 ml |
| 2-3 2-3 tavené sýry se žampiony | Sýr tavený | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |