Pařížské rohlíčky od naší babičky

happy.lenulka Kuchařka: happy.lenulka

Doba přípravy: 2 hodiny 50 - 100 porcí Cukroví , Pečené, Plněné 19 názorů

Suroviny

těsto
250 g mleté ořechy
250 g moučkového cukru
1 vejce (pokud bude tuhé těsto přidejte žloutek)
70 g polohrubé mouky
trochu kakaa
Krém
1/4 l mléka
30 g polohrubé mouky
250 g másla
150 g moučkového cukru
vanilkový cukr
2 tabulky čokolády na vaření
100 g Hery
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uděláme ze surovin těsto. To necháme chvíli odpočinout.

  2. Poté vykrájíme rohlíčky a dáme péci.

  3. Pečeme dle velikosti rohlíčků dorůžova, zhruba při 150°C.

  4. Mezitím svaříme 1/4 l mléka s 30 g polohrubé mouky, dokud nezískáme hustou kaši. Tu necháme vychladnout.

  5. Vyšleháme máslo s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny a do této směsi přimícháme vychladlou kaši. Získáme perfektní krém.

  6. Pomocí cukrářského sáčku s hvězdicovou špičkou tvoříme na rohlíčky vlnovky.

  7. Necháme ztuhnout (v zimě dávám na balkon, v létě do ledničky) a poté namáčíme do rozpuštěné čokolády.

Poznámka

Zdroj: Tento recept dělám už velice dlouho a mám jej po babičce.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 194 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pařížské rohlíčky od naší babičky

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Právě je peču ze dvou dávek , opravdu je potřeba těsto nechat v klidu odpočinout aspoň hodinku , jinak se velmi špatně vykrajuje a trošku se třepí. Vyzkoušela jsem čerstvě udělané i odpočaté, velký rozdíl. Zadělat nejdříve těsto a pak dělat krém.Dala jsem kávovou lžičku kakaa a stačí to! Dělám hrubší , takže válím na 5 mm!:yes: Už jsou hotové , pekly se 12 minut na 160 a povrch popraskal, velmi jsem se lekla, že jsem něco zvojtila a pak jsem ochutnala jeden kousek,:-D normálně boží chuť , tak jsem stláskala 3 bez krému ! ;-( Vychladly a já nastříkala horu krému na každý , stláskala jsem jeden s krémem, no opravdu pohádka .;-( Zítra namáčím v čokoládě , teď jsou tvrdé, dala jsem je do mrazáku, zítra dám polevu a nechám rozležet, budou jako dech , ten krém to vtáhne přes ty praskliny. Doporučuji hodně , ale opravdu hodně krému. Dělala jsem dvojnásobnou dávku základní máslový krém od Bahulky a přidala jednu rozpuštěnou čokoládu :-!Půl na půl jednu Heru + 1 máslo , trošku zůstalo. Vyšlo 56 rohlíčků z jednoho těsta.:yes:

    Odpovědět

  • Kačka Kačka(neregistrovaná)

    Prosím o radu, kdy na rohlíčky dávat krém, vždy mi rohlíčky ztvrdnou :-(

    Odpovědět

  • vendy vendy(neregistrovaný)

    Kolik je jich z této dávky?

    Odpovědět

  • happy.lenulka happy.lenulka(autorka receptu)

    jsem moc ráda, že chutnalo ;-)

    Odpovědět

  • petra j. petra j.

    Jsou moooc výborné:-pdělala jsem je po prvé.Bála jsem se,že se mi nepovedou a dopadlo to opravdu skvěle:-)Udělala jsem z jedné dávky a do rána nezbyl ani jeden:-S Tak jsem musela udělat další a to za dvou dávek a ty si už hodně hlídám :-DANejvíc mě překvapila moje dcera,která ořechy nemusí,ochutnala je a výborný.Prý je ted musím dělat každý rok:-))Takže moc děkuji za recept:yes:

    Odpovědět

  • stana000 stana000

    skvele to vypada a i chutna, bodyk pro vas:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    babičky věděli co pečou...:yes::-K:yes:+12:yes::-K:yes:

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

  • happy.lenulka happy.lenulka(autorka receptu)

    to Lejdy... Máš moc hezké rohlíčky. Já tyto dělám mockrát do roka, tak to trochu "flákám"... Přítel je má šíleně rád.

    Odpovědět

  • happy.lenulka happy.lenulka(autorka receptu)

    já znám dva typy pařížských rohlíčků. Jedny jsou z piškotového těsta a tyto z ořechového těsta.
    Já ty rohlíčky dělám stejně jak vanilkové, že vyválím váleček a tvaruju rohlíček. Ono se to těsto stejně trochu rozteče při pečení. Ale jde to i vykrajovat.. :-)

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    Lenulko uvítali bychom i další recepty na cukroví,které máš vyfocené.

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Leňulko, vypadají nádherně jedle, jen jsem ještě nikdy nenašla odvahu je doma upéct.
    Z jiných recptů vím, že i těsto na rohlíčky se stříká sáčkem rovnou na plech, tady mi ale není jasné, jestli to těsto se musí vyválet a pak vykrajovat???
    Každopádně bodík ti patří:-),:-p,:yes:

    Odpovědět

  • Lejdy Lejdy

    Dělám také.Vložila jsem fotku z vánočního pečení jestli neva.

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Bodík i ode mne:-p! Připomíná mi to tzv "jádrové tyčinky":-p:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Lenulko, všechny babičky jsou šikovné s nějakýma výjimkama a přece jen nám tu něco zanechali, třeba tuhle dobrotu;-)Babičce i tobě jde bodík:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: jádrové rohlíčky pařížské rohlíčky vánoční cukroví pařižske rohličky jádrové rohlíčky recept pravé pařížské rohlíčky recept na jádrové rohlíčky ořechové rohlíčky pařížské vánoční cukroví našich babiček jádrový rohlíček vánoční cukroví jádrové rohlíčky pařížské tyčky jádrové rohlíčky pařížské nejlepší pařížské rohlíčky jadrové rohlíčky vánoční vánoční cukroví pařížské tyčinky pařížské tycinky vanocni jádrové tyčinky jadrový rohliček recept cukroví pařížské rohlíčky vánoční pařížské rohlíčky

Zapomněl/a jsem heslo