

Pařížské rohlíčky od naší babičky
Suroviny 50 - 100 porcí
- těsto
- 250 g mleté ořechy
- 250 g moučkového cukru
- 1 vejce (pokud bude tuhé těsto přidejte žloutek)
- 70 g polohrubé mouky
- trochu kakaa
- Krém
- 1/4 l mléka
- 30 g polohrubé mouky
- 250 g másla
- 150 g moučkového cukru
- vanilkový cukr
- 2 tabulky čokolády na vaření
- 100 g Hery
Postup přípravy receptu
Uděláme ze surovin těsto. To necháme chvíli odpočinout.
Poté vykrájíme rohlíčky a dáme péci.
Pečeme dle velikosti rohlíčků dorůžova, zhruba při 150°C.
Mezitím svaříme 1/4 l mléka s 30 g polohrubé mouky, dokud nezískáme hustou kaši. Tu necháme vychladnout.
Vyšleháme máslo s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny a do této směsi přimícháme vychladlou kaši. Získáme perfektní krém.
Pomocí cukrářského sáčku s hvězdicovou špičkou tvoříme na rohlíčky vlnovky.
Necháme ztuhnout (v zimě dávám na balkon, v létě do ledničky) a poté namáčíme do rozpuštěné čokolády.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Tento recept dělám už velice dlouho a mám jej po babičce.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pařížské rohlíčky od naší babičky
-
Právě je peču ze dvou dávek , opravdu je potřeba těsto nechat v klidu odpočinout aspoň hodinku , jinak se velmi špatně vykrajuje a trošku se třepí. Vyzkoušela jsem čerstvě udělané i odpočaté, velký rozdíl. Zadělat nejdříve těsto a pak dělat krém.Dala jsem kávovou lžičku kakaa a stačí to! Dělám hrubší , takže válím na 5 mm!
Už jsou hotové , pekly se 12 minut na 160 a povrch popraskal, velmi jsem se lekla, že jsem něco zvojtila a pak jsem ochutnala jeden kousek,
normálně boží chuť , tak jsem stláskala 3 bez krému !
Vychladly a já nastříkala horu krému na každý , stláskala jsem jeden s krémem, no opravdu pohádka .
Zítra namáčím v čokoládě , teď jsou tvrdé, dala jsem je do mrazáku, zítra dám polevu a nechám rozležet, budou jako dech , ten krém to vtáhne přes ty praskliny. Doporučuji hodně , ale opravdu hodně krému. Dělala jsem dvojnásobnou dávku základní máslový krém od Bahulky a přidala jednu rozpuštěnou čokoládu
Půl na půl jednu Heru + 1 máslo , trošku zůstalo. Vyšlo 56 rohlíčků z jednoho těsta.
-
Prosím o radu, kdy na rohlíčky dávat krém, vždy mi rohlíčky ztvrdnou
-
Kolik je jich z této dávky?
-
jsem moc ráda, že chutnalo
-
Jsou moooc výborné
dělala jsem je po prvé.Bála jsem se,že se mi nepovedou a dopadlo to opravdu skvěle
Udělala jsem z jedné dávky a do rána nezbyl ani jeden
Tak jsem musela udělat další a to za dvou dávek a ty si už hodně hlídám
ANejvíc mě překvapila moje dcera,která ořechy nemusí,ochutnala je a výborný.Prý je ted musím dělat každý rok
Takže moc děkuji za recept
-
skvele to vypada a i chutna, bodyk pro vas
-
babičky věděli co pečou...
+12
-
-
to Lejdy... Máš moc hezké rohlíčky. Já tyto dělám mockrát do roka, tak to trochu "flákám"... Přítel je má šíleně rád.
-
já znám dva typy pařížských rohlíčků. Jedny jsou z piškotového těsta a tyto z ořechového těsta.
Já ty rohlíčky dělám stejně jak vanilkové, že vyválím váleček a tvaruju rohlíček. Ono se to těsto stejně trochu rozteče při pečení. Ale jde to i vykrajovat.. -
Lenulko uvítali bychom i další recepty na cukroví,které máš vyfocené.
-
Leňulko, vypadají nádherně jedle, jen jsem ještě nikdy nenašla odvahu je doma upéct.
Z jiných recptů vím, že i těsto na rohlíčky se stříká sáčkem rovnou na plech, tady mi ale není jasné, jestli to těsto se musí vyválet a pak vykrajovat???
Každopádně bodík ti patří,
,
-
Dělám také.Vložila jsem fotku z vánočního pečení jestli neva.
-
Bodík i ode mne
! Připomíná mi to tzv "jádrové tyčinky"
-
Lenulko, všechny babičky jsou šikovné s nějakýma výjimkama a přece jen nám tu něco zanechali, třeba tuhle dobrotu
Babičce i tobě jde bodík