Nutriční hodnoty (Jablečník s ořechy a rozinkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 242 kJ / 4 360 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 107,32 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,74 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 80,58 g |
| Tuky | 117,15 g |
| – nasycené | 61,49 g |
| – nenasycené | 44,64 g |
| –– mononenasycené | 35,78 g |
| –– polynenasycené | 8,87 g |
| ––– omega 3 | 0,62 g |
| Vláknina | 53,60 g |
| Cholesterol | 1,03 g |
| Sodík | 3,73 g |
| Sůl | 1,11 g |
| Sacharidy | 692,30 g |
| – cukry | 137,30 g |
| ––– laktóza | 0,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 hrnky 3 hrnky polohrubé mouky (hrnek=250 ml) | Mouka pšeničná polohrubá | 750 g |
| 1 1 hrnek cukru | Cukr bílý | |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 1 1 vanilínový cukr | Cukr vanilkový | |
| 2 lžičky 2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 16 g |
| 1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 1 lžička 1 lžička sódy bicarbony | Jedlá soda | 12 g |
| 2 2 hrstě mletých ořechů | Vlašské ořechy mleté | |
| 1 hrst 1 hrst rozinek | Rozinky | 50 g |
| 6 6 jablek | Jablko čerstvé | 900 g |