Nutriční hodnoty (Hovězí s estragonovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 909 kJ / 2 129 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 130,86 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 125,08 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,78 g |
| Tuky | 165,76 g |
| – nasycené | 84,00 g |
| – nenasycené | 78,05 g |
| –– mononenasycené | 66,35 g |
| –– polynenasycené | 11,70 g |
| ––– omega 3 | 0,67 g |
| Vláknina | 6,30 g |
| Cholesterol | 430 mg |
| Sodík | 3,12 g |
| Sůl | 7,65 g |
| Sacharidy | 26,52 g |
| – cukry | 13,70 g |
| ––– laktóza | 9,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hovězího masa ( nejlépe nízký nebo vysoký roštěnec) | Hovězí kýta | 500 g |
| 150 g 150 g slaniny | Špek | 150 g |
| 1 PL 1 PL nasekaného čerstvého estragonu ( nebo o trochu menší množství sušeného) | Estragon sušený | 15 g |
| 1 PL 1 PL dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 15 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 250 ml 250 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| 200 ml 200 ml silného hovězího vývaru | Vývar hovězí | 200 ml |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |