Nutriční hodnoty (Kýta na zázvoru)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 823 kJ / 3 065 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 217,78 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 214,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,78 g |
| Tuky | 232,36 g |
| – nasycené | 104,14 g |
| – nenasycené | 118,08 g |
| –– mononenasycené | 94,82 g |
| –– polynenasycené | 23,26 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 8,99 g |
| Cholesterol | 580 mg |
| Sodík | 537 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 22,28 g |
| – cukry | 7,35 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| asi 1 kg 1 kg kýty v celku | Vepřová kýta | 1000 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sladké papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce kmínu | Kmín | 15 g |
| 1 lžička 1 lžička zázvoru | Zázvor sušený | 7 g |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| nové koření mleté | Nové koření mleté | |
| asi 1/2 asi 1/2 strouhaného muškátového oříšku | Muškátový oříšek mletý | |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 20 dkg 20 dkg sádla | Sádlo vepřové | 200 g |
| hladká mouka dle potřeby | Mouka pšeničná hladká |