Nutriční hodnoty (Dýňová polévka s jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 093 kJ / 739 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,15 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,14 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 13,01 g |
Tuky | 19,24 g |
– nasycené | 12,15 g |
– nenasycené | 7,30 g |
–– mononenasycené | 5,74 g |
–– polynenasycené | 1,56 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 39,53 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 55 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 111,79 g |
– cukry | 62,36 g |
––– laktóza | 0,16 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku | Muškátový oříšek mletý | 2.5 g |
1 kg 1 kg dýně | Dýně čerstvá | 1000 g |
1 1 velké jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
800 ml 800 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 800 ml |
200 ml 200 ml jablečného džusu | Džus jablečný | 200 ml |
zakysaná smetana na ozdobu | Smetana kravská zakysaná 12% | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |