Nutriční hodnoty (Dýňová polévka s jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 093 kJ / 739 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,15 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,01 g |
| Tuky | 19,24 g |
| – nasycené | 12,15 g |
| – nenasycené | 7,30 g |
| –– mononenasycené | 5,74 g |
| –– polynenasycené | 1,56 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 39,53 g |
| Cholesterol | 51 mg |
| Sodík | 55 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 111,79 g |
| – cukry | 62,36 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku | Muškátový oříšek mletý | 2.5 g |
| 1 kg 1 kg dýně | Dýně čerstvá | 1000 g |
| 1 1 velké jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
| 800 ml 800 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 800 ml |
| 200 ml 200 ml jablečného džusu | Džus jablečný | 200 ml |
| zakysaná smetana na ozdobu | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |