Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nugetové (nutellové) špičky

Neuvěřitelně rychlá a jednoduchá dobrota z oblíbené lískoořechové pomazánky. Stačí vyšlehat Nutellu s máslem, nastříkat na dětské piškoty, namočit do čokoládové polevy a máte hotovo. Ze stolu tahle pochoutka zmizí mrknutím oka, zejména na dětské oslavě.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min

30 min (30 min příprava, bez chlazení)

10. 12. 2008 10:30

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie8 768 kJ / 2 096 kcal
Bílkoviny17,08 g
Tuky158,38 g
Vláknina3,75 g
Cholesterol 272 mg
Sodík 55 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy140,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Velice rychlá a na přípravu snadná sladkost, která u nás pravidelně mizí jako první.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

cathleen

3. 12. 2019 13:06

terinka2: už ti pěkně poradili - SilviaD, děkuji :-K Já jen dodám - my jsme špičky před namáčením do polevy dávali na několik minut do mrazáku, byly pak hezky tuhé. A čokopoleva by neměla být moc hustá ani horká.
Ať se povedou a chutnají! Nám tedy vydrží jen krátce, mizí mezi prvními :-D

terinka2

3. 12. 2019 12:56

SilviaD: Děkuji za radu :-K A opravdu ten krém nespadne, když piškot dám vzhůru nohama a namočím ho do čokolády? :-D Koneckonců, ta čokoláda na tom je celkem těžká věc.

SilviaD

3. 12. 2019 12:17

terinka2: V kréme je maslo, tak určite robiť až pred vianocami. Hotové koláčiky pred polievaním čokoládou necháte dobre vychladiť a rozpustenú čokoládovú polevu necháte schladiť, tak aby bola tekutá ale nie horúca. Ja si hotové obliate pečivo ukladám na papier na pečenie. Ide to potom dobre odlupnúť a keď čokoláda aj stečie nezostáva neporiadok :-)

terinka2

3. 12. 2019 12:06

Ahoj holky, asi jsem fakt pitomá, ale já se bojím, tak se radši optám :-D :-D První věc, jak dlouho cukroví vydrží? Můžu ho začít dělat už teď nebo radši až týden před Vánoci? A druhá věc, když budu namáčet piškot s krémem do horké čokolády, neroztaví/nezdrcne/nespadne se ten krém? Omlouvám se za hloupý dotaz, ale nikdy jsem takové cukroví nezkoušela.:-K

Anula

13. 12. 2018 17:58

Zdravím všechny kuchařky, kdy je nejlepší toto cukroví udělat? Myslíte, že můžu už teď a šoupnout na balkon?
Děkuji

cathleen

13. 12. 2016 16:13

MarcelaPa: ani mi nemluv - cukroví míváme v chladu studené chodby a kdo se vrací zvenčí, samozřejmě přes chodbu, mívá plnou pusu těchto špiček :-D nikdy jich není dost, aby vydržely do Silvestra!

MarcelaPa

13. 12. 2016 16:08

Tak musím udělat druhou dávku a důkladně ji ukrýt, protože ta první zmizela rychlostí blesku.:-D:-Q

Aneta

18. 2. 2016 18:55

Já jsem to taky zkusila ale drobet jinak :) místo vaječňáku jsem dala čokoládový likér a nenamáčela jsem to v čokoládě nechala jsem to jen tak :D ale s tim likérem to bylo vynikající vřele doporučuji :)

cathleen

23. 12. 2015 10:00

Kara: promin, ale nedá mi to nezeptat se - myslíš, že by bylo se špičkama tolik lidí spokojených, kdyby se krém roztékal?:-D
Neteče, ale jestli máš doma veliké teplo, klidně ho dej na chvíli do lednice - opravdu jen na chvíli, aby zas neztuhnul moc a dal se dobře vytláčet.
Před namáčením do polevy můžeš dát špičky na tácu chvíli do mrazáku, líp se pak s nimi manipuluje:-p

Kara

22. 12. 2015 22:35

Zdravím chci se zeptat, není ten krém po ušlehání řídký, ze by pri strikání na piskoty zacačal téct? Díky moc za odpověď.:-)

PiperW

20. 12. 2015 23:04

Zdravím všechny, receptík výborný, neměla jsem problém ani s levnější variantou nutely :-) Jen jsem se chtěla zeptat, nezkoušela jste některá dávat více vaječňáku nebo rumu? Zdá se nám to málo výrazné a bojím se, aby to potom drželo, když přidám :-8 Děkuju :yes:

cathleen

16. 12. 2015 14:22

Nikol: také se mi jednou stalo - silnější vrstvou krému jsem pak spojila dva piškoty k sobě a napíchnuté na tenkou špízovou jehlu celé namočila v čokoládě. Taky bylo dobré;-)

Nikol

16. 12. 2015 13:36

Včera jsem zkusila. Přesně podle receptu. Byla má chyba, že jsem to nechala lehce odležet a tudíž mi to zhoustlo. Na piškoty mi to pak nešlo vůbec nanést a už vůbec ne tak krásně jako na obrázku. :( To mě zamrzelo.. :( Ale chuťově jsou skvělé. :)

Alena

15. 12. 2015 11:55

K tomuto receptu bych chtěla jen poznamenat, že je to strašně dobré s banánem. Místo piškotu silnější kolečko banánu, krém jen z nutelly másla a namočit v čokoládě. Musí se to ovšem hned zbodnout, což u nás nebyl problém. Děti milují :-):-K

Katka

7. 12. 2015 12:24

Jsou dokonale. Jednoduche ikdyz nejsem z tech co doma pecou cukrovi. Bylo to za chvilicku a presto vynikajici. :yes:

1 2 3 4 7 9 12

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nutelové cukroví cukroví z nutely spicky vánoční cukroví z nutely cukroví špičky nutelovy krem na cukrovi cukroví s nutelou krém z nugety špičky cukroví krem na cukrovi z nutely krém z nutely na cukroví nutelový krem do cukroví nutelové řezy spicky recept cukrovi s nugetou cukroví z nugety nugetové cukroví nutelový pletenec nugetový krém recept na špičky

Suroviny: nugeta, máslo, koňak vaječný, piškoty dětské, poleva čokoládová

TopRecepty.cz

Nugetové (nutellové) špičky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRKy