Nutriční hodnoty ("Delikatesa" z několika druhů jater a hub)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 416 kJ / 3 684 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 269,17 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 209,27 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 59,90 g |
| Tuky | 138,06 g |
| – nasycené | 37,59 g |
| – nenasycené | 67,77 g |
| –– mononenasycené | 50,29 g |
| –– polynenasycené | 17,48 g |
| ––– omega 3 | 1,38 g |
| Vláknina | 66,15 g |
| Cholesterol | 4,17 g |
| Sodík | 6,97 g |
| Sůl | 16,22 g |
| Sacharidy | 314,86 g |
| – cukry | 26,75 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g kachních jater | Játra kachní | 150 g |
| 150 g 150 g krůtích jater | Játra krůtí | 150 g |
| 150 g 150 g kuřecích jater | Játra kuřecí | 150 g |
| 500 g 500 g směsi hub (Portabella, hnědý žampion, Shitake nebo lesních hub, kdo je má doma) | Hřib čerstvý | 500 g |
| 180 g 180 g šunky od kosti nebo šunkového salámu | Šunka vepřová uzená | 180 g |
| 180 g 180 g česnekového boku nebo dobře vyuzené slaniny | Vepřový bok uzený | 180 g |
| 3 3 vejce natvrdo uvařená | Vejce slepičí | 210 g |
| 3-4 3-4 vejce syrová (větší 3 ks, menší vejce 4 ks) | Vejce slepičí | 245 g |
| 1,5 paličky 1,5 paličky českého česneku | Česnek čerstvý | 120 g |
| sádlo | Sádlo vepřové | |
| koření gyros nebo jiné koření podle každého | Provensálské koření | |
| sušený medvědí česnek | Česnek medvědí sušený | |
| bylinky podle fantazie | Petržel nať čerstvá | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| 1 1 pórek | Pórek čerstvý | |
| chilli sušená paprička | Chilli paprička sušená | |
| 8-10 8-10 rohlíků nebo toustový chléb podle každého | Rohlík pšeničný bílý | 387 g |