Nutriční hodnoty (Vepřové v bramborové omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 103 kJ / 1 220 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 112,99 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 106,17 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,82 g |
| Tuky | 59,96 g |
| – nasycené | 18,14 g |
| – nenasycené | 27,69 g |
| –– mononenasycené | 20,06 g |
| –– polynenasycené | 7,63 g |
| ––– omega 3 | 0,70 g |
| Vláknina | 13,46 g |
| Cholesterol | 240 mg |
| Sodík | 387 mg |
| Sůl | 0,70 g |
| Sacharidy | 52,23 g |
| – cukry | 10,48 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g vepřové krkovice (plec, kýta) | Vepřová krkovice | 500 g |
| 1 1 klobása | Klobása | |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| hrst hrst hub ( mohou být i sušené, předem namočit) | Hřib čerstvý | |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 4 4 velké brambory | Brambor zimní | 200 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| 1 l 1 l vývaru | Vývar hovězí | 1000 ml |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská |