

Hovězí loupaná plec na pepři a bramborové kaši
4 porce Hovězí maso 29 názorů
Suroviny
- 500 g hovězí loupané plece
- 1 cibule
- 50 g sádla
- 2-3 lžičky drceného černého pepře
- 1 stroužek česneku
- 3-4 lžíce hladké mouky
- 500 ml masového vývaru
- sůl
- 8 středně velkých brambor
- 3 lžíce másla
- 100 ml smetany na vaření
- sůl
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na větší kostky a cibuli nadrobno.
V kastrole rozpálíme sádlo a cibuli osmažíme dozlatova. Do tohoto základu přidáme kousky masa, opečeme ho ze všech stran dohněda, osolíme, přidáme drcený pepř, česnek utřený se solí a zalijeme horkým vývarem do poloviny výšky masa. Teplotu ztlumíme na minimum, přiklopíme pokličkou a dusíme půl hodiny (kontrolujeme a případně doléváme malé množství teplého vývaru).
Po půlhodinovém dušení odstraníme pokličku, teplotu zvýšíme na maximum a výpek vysmahneme na tuk. Zaprášíme prosátou hladkou moukou, zasmahneme a zalijeme zbytkem teplého vývaru. Dobře rozmícháme a maso dodusíme doměkka. Často mícháme.
Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, vodu slijeme, brambory rozšťoucháme a ušleháme s máslem. Během šlehání (elektrickým šlehačem) přiléváme horkou smetanu. Kaši dosolíme a servírujeme s hovězím s pepřovou omáčkou (viz foto).
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 2 274 kuchařů a kuchařek
Ohodnoťte recept: Hovězí loupaná plec na pepři a bramborové kaši
-
buryna: Loupaná plec je maso odloupnuté od kosti - nejsem si jistá jestli od lopatky. Je to kvalitní přední šťavnaté maso.
-
Dala jsem jen jednu lžičku pepře a jídlo je velmi palive, tak nevím, zda to syn vůbec bude jist.
-
No, není to na bramborové kaši ale S bramborovou kaší :) Recept je to pěkný, fotka super, na kostičky bych si to dala s těstovinami a na plátky s rýží
-
vyzkoušeno, přidala jsem trochu majoránky, je to výborné.
-
Pro maso musíte do makra, dobrej výběr a hovězí - původ CZ
-
-
mnam mnam
-
Mňam - a s tou br. kaší
-
božské jídlo
-
krásný receptík
-
-
Já mám otázečku - možná trošku hloupou, no ale co
co je loupaná plec? Čím se to dá nahradit? Já to mám vše popsané - přední, zadní, kližka a tím to hasne
Určitě vyzkouším
-
Hovězí guláš miluju, ani nemusí být loupaný, stačí kvalitní kližka
-
Bibinka: já jsem teď měla hovězího jen kousínečeček, ale už jsem si ho uvařila jen tak v tlakovém hrnci, byla z něj polévka prima a vrhla jsem se na něj jen tak s hořčicí a chlebem, moc mi to chybělo, dříve jsem to tak jedla i s křenem a hořčicí, ale teď už jen hlídám mallý kousek masa, příště a takový kousek udělám k omáčce, ale moc jsem so pošmákla a Eli, Tobě dávám samozřejmě za tuto dobrotu bodík, tu kaši k tomu zbožňuji
-
Moc všem děkuji, zvláště Chambordovi za poeticko-gastronomický komentář...
Bibi, já bych snad bez hovězího nemohla existovat...Něco jsem četla o krevní skupině 0 (kterou mám), že to jsou totální masožravci - něco na tom asi bude...