Hovězí loupaná plec na pepři a bramborové kaši

Suroviny 4 porce

500 g hovězí loupané plece
1 cibule
50 g sádla
2-3 lžičky drceného černého pepře
1 stroužek česneku
3-4 lžíce hladké mouky
500 ml masového vývaru
sůl
8 středně velkých brambor
3 lžíce másla
100 ml smetany na vaření
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kostky a cibuli nadrobno.

  2. V kastrole rozpálíme sádlo a cibuli osmažíme dozlatova. Do tohoto základu přidáme kousky masa, opečeme ho ze všech stran dohněda, osolíme, přidáme drcený pepř, česnek utřený se solí a zalijeme horkým vývarem do poloviny výšky masa. Teplotu ztlumíme na minimum, přiklopíme pokličkou a dusíme půl hodiny (kontrolujeme a případně doléváme malé množství teplého vývaru).

  3. Po půlhodinovém dušení odstraníme pokličku, teplotu zvýšíme na maximum a výpek vysmahneme na tuk. Zaprášíme prosátou hladkou moukou, zasmahneme a zalijeme zbytkem teplého vývaru. Dobře rozmícháme a maso dodusíme doměkka. Často mícháme.

  4. Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, vodu slijeme, brambory rozšťoucháme a ušleháme s máslem. Během šlehání (elektrickým šlehačem) přiléváme horkou smetanu. Kaši dosolíme a servírujeme s hovězím s pepřovou omáčkou (viz foto).

Komentáře k receptu Hovězí loupaná plec na pepři a bramborové kaši

  • Petra Dvor. Petra Dvor.

    Dobrý den, přidávám fotečku. Je to vynikající. ????

    Odpovědět

  • Jana Kučerová Jana Kučerová (neregistrovaný)

    buryna: Loupaná plec je maso odloupnuté od kosti - nejsem si jistá jestli od lopatky. Je to kvalitní přední šťavnaté maso.:yes:

    Odpovědět

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    Dala jsem jen jednu lžičku pepře a jídlo je velmi palive, tak nevím, zda to syn vůbec bude jist. :-(

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    No, není to na bramborové kaši ale S bramborovou kaší :) Recept je to pěkný, fotka super, na kostičky bych si to dala s těstovinami a na plátky s rýží :-)

    Odpovědět

  • marketule marketule

    vyzkoušeno, přidala jsem trochu majoránky, je to výborné.

    Odpovědět

  • monikapunek monikapunek(neregistrovaný)

    Pro maso musíte do makra, dobrej výběr a hovězí - původ CZ:yes:

    Odpovědět

  • Lu Lu(neregistrovaný)

  • kiki kiki(neregistrovaný)

    mnam mnam:yes::-)

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Mňam - a s tou br. kaší :yes::-p

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    božské jídlo:yes::-D

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p:yes: krásný receptík:-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza (autorka receptu)

  • buryna buryna

    Já mám otázečku - možná trošku hloupou, no ale co :-)) co je loupaná plec? Čím se to dá nahradit? Já to mám vše popsané - přední, zadní, kližka a tím to hasne :-( Určitě vyzkouším :yes:

    Odpovědět

  • Tom Beyk Tom Beyk

    Hovězí guláš miluju, ani nemusí být loupaný, stačí kvalitní kližka :yes::-))

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Bibinka: já jsem teď měla hovězího jen kousínečeček, ale už jsem si ho uvařila jen tak v tlakovém hrnci, byla z něj polévka prima a vrhla jsem se na něj jen tak s hořčicí a chlebem, moc mi to chybělo, dříve jsem to tak jedla i s křenem a hořčicí, ale teď už jen hlídám mallý kousek masa, příště a takový kousek udělám k omáčce, ale moc jsem so pošmákla a Eli, Tobě dávám samozřejmě za tuto dobrotu bodík, tu kaši k tomu zbožňuji:-K:-K:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

TIP dne na email

Tématické fráze: hovězí kostky na pepři hovezi loupana plec loupana plec hovězí loupaná plec recept hovězí plec recept hovězí zadní plec recepty recepty hovezi loupana plec loupaná plec recepty hovězí zadní plec recept hovězí plec loupaná hovězí plec hovězí zadní z plece recepty z hovězí plece loupana plec hovezi hovězí zadní loupaná plec hovězí zadní plec hovezi loupana plec recepty hovězí plec recepty recepty hovězí maso plecko loupaná hovězí plec recept