Nutriční hodnoty ("Fofr" cibulovo-mrkvová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 156 kJ / 276 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,13 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 11,67 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,46 g |
Tuky | 12,30 g |
– nasycené | 7,67 g |
– nenasycené | 4,02 g |
–– mononenasycené | 3,42 g |
–– polynenasycené | 0,60 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 12,75 g |
Cholesterol | 42 mg |
Sodík | 698 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 22,27 g |
– cukry | 15,07 g |
––– laktóza | 0,67 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 3 větší mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
2 2 velké cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
plátek plátek másla (nebo olej) | Máslo kravské | |
tavený smetanový sýr | Sýr tavený | |
1/2 1/2 Hermelínu | Hermelín | 50 g |
vývar z masa či zeleniny (nebo masox) | Vývar masový | |
1 větvička 1 větvička libečku | Libeček čerstvý | |
pažitka | Pažitka čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
můžeme dát citronovou šťávu s cukrem (nebylo třeba) | Šťáva z citrónu |