Nutriční hodnoty (Lososovo-špenátové rizoto)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 7 104 kJ / 1 698 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 104,95 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 80,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,95 g |
| Tuky | 33,99 g |
| – nasycené | 4,33 g |
| – nenasycené | 18,29 g |
| –– mononenasycené | 12,08 g |
| –– polynenasycené | 6,21 g |
| ––– omega 3 | 2,19 g |
| Vláknina | 16,13 g |
| Cholesterol | 220 mg |
| Sodík | 327 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 221,38 g |
| – cukry | 15,85 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek kulaté rýže např ARBORIO | Rýže bílá | 250 g |
| 2 hrnky 2 hrnky zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 500 ml |
| 2 2 polévkové lžíce olivového oleje | Olej olivový | |
| 200 g 200 g mraženého špenátu v kostkách | Špenát mražený | 200 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| 400 g 400 g filet z lososa | Losos filet s kůží | 400 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| citronová šťáva z 1/2 citrónu | Šťáva z citrónu | |
| 100 ml 100 ml bílého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
| strouhaná citrónová kůra | Citronová kúra čerstvá |