Šumavský bramborák

HonzaB Kuchař: HonzaB

Doba přípravy: 45 minut 2 porce Bramborová jídla 10 názorů

Suroviny

6 větších brambor
1 vejce
3 stroužky česneku
10 - 15 dkg loveckého salámu
větší špetka majoránky
špetka pepře
špetka soli
3 lžíce hrubé mouky /ne hladké/
sádlo na smažení
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nastrouháme najemno včetně stroužků česneku /nejlepší jsou brambory na uskladnění - mají méně vody/, jinak směs musíme vymačkat..

  2. Najemno nakrájíme na kostičky lovecký salám nebo ho hrubě nastrouháme, přidáme jedno větší vejce, majoránku, osolíme, opepříme, přidáme 3 lžíce hrubé mouky /jsou křupavější - po hladké jsou to slepenci/.

  3. Směs promícháme a na rozpáleném sádle smažíme do zlatova.

Poznámka

Recept je velmi jednoduchý a uvidíte sami, že si ho oblíbíte...Hotové bramboráky dáváme na ubrousky, aby nebyly tak mastné.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 30 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Šumavský bramborák

  • HonzaB HonzaB(autor receptu)

    tejaja: ..asi ano, omlouvám se...;-(

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    HonzaB: nooo, trocha jemnejšie...:-K

    Odpovědět

  • HonzaB HonzaB(autor receptu)

    mika59: Do bramboráku bych nikdy cibuli nedal, zničí se úplně základní chuť Šumavského bramboráku...Ale klidně si tam dejte třeba třešně....je to jen přece pro vás...:-O

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Dělala jsem téměř stejně, jen jsem měla paprikový salám a přidala sušenou cibuli..výborné :yes:.. přidala jsem foto..

    Odpovědět

  • HonzaB HonzaB(autor receptu)

    Eja57: Nic se nestalo...vždyť se přijeďte podívat a přímo vám ten bramboráček ze Šumavy s lovečákem udělám...Dělám si ho každý pátek...;-):-K;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    HonzaB: sypu si popel na hlavuuuuuu:-K

    Odpovědět

  • HonzaB HonzaB(autor receptu)

    Eja57: ...to nemyslíte vážně, když vám k Šumavě nejde lovečák..!?! Tady je právě plno obor s daňkama a jelenama a rovnou to mám za barákem, kde se loví pořád....K čemu by to asi šlo k jinému, než k Šumavě... <3

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Mě na tom zaujal spíš ten lovečák - sice to k Šumavě moc nejde;-) a já nemám ráda bramboráky s jakoukoli uzeninou v těstě, ale když si představím tu chuť....by mi asi určitě chutnalo, musím vyzkoušet:-K
    Mouku nedávám vůbec, ale určitě je lepší hrubá než hladká....

    Odpovědět

  • HonzaB HonzaB(autor receptu)

    yanull: Zkuste to, já to mám od své babičky a právě je bramborák křupavější a není slepený... Honza;-)

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Zaujala mě použitá hrubá mouka k zahuštění, musím to s ní zkusit :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: bramborák recept bramboráky bramboráky recept recept na bramborák recept bramborak sumavske sejkorky bramborák recept na bramboráky šumavský bramborák recepty na bramboráky bramboráčky bramborák recepty recept šumavský bramborák aby nebyly bramboráky mastné uskladneni bramborák šumavský bramboorák recepty šumavský bramborák

Zapomněl/a jsem heslo