Šumavský bramborák

HonzaB Kuchař: HonzaB

Doba přípravy: 45 minut 2 porce Bramborová jídla 10 názorů

Suroviny

6 větších brambor
1 vejce
3 stroužky česneku
10 - 15 dkg loveckého salámu
větší špetka majoránky
špetka pepře
špetka soli
3 lžíce hrubé mouky /ne hladké/
sádlo na smažení
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nastrouháme najemno včetně stroužků česneku /nejlepší jsou brambory na uskladnění - mají méně vody/, jinak směs musíme vymačkat..

  2. Najemno nakrájíme na kostičky lovecký salám nebo ho hrubě nastrouháme, přidáme jedno větší vejce, majoránku, osolíme, opepříme, přidáme 3 lžíce hrubé mouky /jsou křupavější - po hladké jsou to slepenci/.

  3. Směs promícháme a na rozpáleném sádle smažíme do zlatova.

Poznámka

Recept je velmi jednoduchý a uvidíte sami, že si ho oblíbíte...Hotové bramboráky dáváme na ubrousky, aby nebyly tak mastné.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 27 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Šumavský bramborák

  • HonzaB HonzaB(autor receptu)

    tejaja: ..asi ano, omlouvám se...;-(

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    HonzaB: nooo, trocha jemnejšie...:-K

    Odpovědět

  • HonzaB HonzaB(autor receptu)

    mika59: Do bramboráku bych nikdy cibuli nedal, zničí se úplně základní chuť Šumavského bramboráku...Ale klidně si tam dejte třeba třešně....je to jen přece pro vás...:-O

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Dělala jsem téměř stejně, jen jsem měla paprikový salám a přidala sušenou cibuli..výborné :yes:.. přidala jsem foto..

    Odpovědět

  • HonzaB HonzaB(autor receptu)

    Eja57: Nic se nestalo...vždyť se přijeďte podívat a přímo vám ten bramboráček ze Šumavy s lovečákem udělám...Dělám si ho každý pátek...;-):-K;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    HonzaB: sypu si popel na hlavuuuuuu:-K

    Odpovědět

  • HonzaB HonzaB(autor receptu)

    Eja57: ...to nemyslíte vážně, když vám k Šumavě nejde lovečák..!?! Tady je právě plno obor s daňkama a jelenama a rovnou to mám za barákem, kde se loví pořád....K čemu by to asi šlo k jinému, než k Šumavě... <3

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Mě na tom zaujal spíš ten lovečák - sice to k Šumavě moc nejde;-) a já nemám ráda bramboráky s jakoukoli uzeninou v těstě, ale když si představím tu chuť....by mi asi určitě chutnalo, musím vyzkoušet:-K
    Mouku nedávám vůbec, ale určitě je lepší hrubá než hladká....

    Odpovědět

  • HonzaB HonzaB(autor receptu)

    yanull: Zkuste to, já to mám od své babičky a právě je bramborák křupavější a není slepený... Honza;-)

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Zaujala mě použitá hrubá mouka k zahuštění, musím to s ní zkusit :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: sumavske sejkorky recepty šumavský bramborák

Zapomněl/a jsem heslo