Nutriční hodnoty (Jablečný křehký koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
| Energie | 8 406 kJ / 2 009 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,76 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,66 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,10 g |
| Tuky | 126,53 g |
| – nasycené | 77,22 g |
| – nenasycené | 45,02 g |
| –– mononenasycené | 39,08 g |
| –– polynenasycené | 5,94 g |
| ––– omega 3 | 0,78 g |
| Vláknina | 23,70 g |
| Cholesterol | 570 mg |
| Sodík | 82 mg |
| Sůl | 0,35 g |
| Sacharidy | 181,97 g |
| – cukry | 78,12 g |
| ––– laktóza | 1,12 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 140 g 140 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 140 g |
| 140 g 140 g másla | Máslo kravské | 140 g |
| 1 lžička 1 lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 1 lžička 1 lžička vody | Voda | 5 ml |
| 1 lžička 1 lžička octa | Ocet lihový | 5 ml |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 5 5 jablek | Jablko čerstvé | 750 g |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| cukr (podle chuti) | Cukr bílý |