Pálfy guláš

HankaPu Kuchařka: HankaPu

4 porce Hovězí maso 8 názorů

Suroviny

600 g hovězí kližky
300 g cibule
3 stroužky česneku
1/2 lžíce kečupu
150 g mrkve
150 g celeru
150 g žampionů
40 g sádla
1 lžíce sladké papriky
mletý pepř
sůl
strouhaná kůra z 1 citrónu
kapka octa
svazek zelené petrželky
trochu majoránky
trochu tymiánu
trochu kmínu
špetka pálivé papriky
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Příprava: Jemně nasekáme oloupanou cibuli a česnek. Na hrubo nastrouháme citronovou kůru. Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na kostky. Maso nakrájíme asi na 50 g kostky, které osolíme, opepříme a posypeme nakrájeným česnekem, citronovou kůrou, majoránkou, tymiánem a kmínem.

  2. Na sádle ve velkém kastrolu opečeme dozlatova cibuli, přidáme sladkou a pálivou papriku, kečup a krátce opečeme. Přidáme maso, dobře opečeme, ochladíme kapkou octa, zalijeme vodou a za stálého podlévání dusíme asi hodinu pod pokličkou.

  3. Očištěné rozčtvrcené žampiony, nasekanou petrželku a nakrájenou zeleninu pak přidáme k masu. Vše dohromady dusíme na mírném ohni do měkka. Můžeme ještě dochutit kořením. Tuto maďarskou specialitu podáváme co nejvíce teplou s houskovým knedlíkem nebo chlebem.

Poznámka

Zdroj: časopis Vaříme s láskou

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 191 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pálfy guláš

  • sedlakantonin sedlakantonin

    Udělal jsem ho, byl vynikající chutě,jenom se po něm zaprášilo.
    Dávám::yes::-p:-p;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    P. Jasnenka hovorí filipínsky, zrejme pozná aj reálie aj špeciality odtiaľ...Uvítali by sme nejaký recept určite!:-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Mňam, moc dobré a krásně barevné :-) Mně se ta celerová nať v tom guláši líbí. Mám ji např. ráda ve skopovém guláši. Teta nám ho jednou takhle udělala, když jsme byli u ní na návštěvě a ačkoli můj muž skopové nikdy nechtěl, tehdy poprosil o nášup :-) :yes:Bodík 4. Jinak také mezi námi vítám paní Jasněnku a těším se na její recepty :-)

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu(autorka receptu)

    Krásná paní Jasnenko, moc se omlouvám za tu větvičku celerové natě, kdyby to šlo, tak jí dám pryč, to je moje síla zvyku, asi hloupá, něčím zeleným ozdobit talíř a bohužel letos mám na balkóně bylinky tak oškubané, že jsem zkončila u celeru, tak prosím promiňte a doufám, že ostatní moje recepty se vám budou líbit a já si už budu dávat pozor.:-D

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Jasněnko, to je móda teď, co?:-)) Taky jsem jí podlehla a všude cpu byliny:-D Jinak ale guláš Hani to je moje!:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jasněnko, klobouk dolů a skláním se před vámi i vaším věkem-jste úžasná a krásně vypadáte:yes:, jak vidíte i vykám, to tykání mi u vás nějak k tomu požehnanýmu věku nejde(jedině s vaším svolením). Jdou docela na dračku recepty našich babiček, tak vás prosím, že máte také nějaký v rukávu:-?
    Přeji vám, aby se vám tady mezi námi líbilo a aby jste byla s náma spokojená;-):-!:yes:

    Odpovědět

  • Jasnenka Jasnenka

    Musím říci že tento recept jest na pohled pro oko velmi lákavý. Ovšem ta bylina v guláši působí jako pěst na oko.
    Jinak radost sama pohledět.
    :yes:

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: skopový guláš skopový guláš recept hovězí guláš naší babičky guláš skopovy guláš ze skopového varime gulas vařime ze skopoveho skopový gulaš recepty recept na skopový guláš guláš naší babičky pálffyho gulaš guláš skop.gulaš hovězí gulaš od babičky gulas na celeru skopové guláš staročeské recepty našich babiček recepty na skopový guláš kucharský recept se strouhanou nivou filipínský guláš

Zapomněl/a jsem heslo