Nutriční hodnoty (Celerovo-žampionová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 841 kJ / 1 396 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,98 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 35,06 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,92 g |
| Tuky | 106,46 g |
| – nasycené | 62,16 g |
| – nenasycené | 38,42 g |
| –– mononenasycené | 33,95 g |
| –– polynenasycené | 4,47 g |
| ––– omega 3 | 0,41 g |
| Vláknina | 30,46 g |
| Cholesterol | 803 mg |
| Sodík | 906 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 51,24 g |
| – cukry | 36,80 g |
| ––– laktóza | 25,30 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 celer | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 2 2 větší žampiony | Žampion čerstvý | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 šálek 1 šálek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| máslo | Máslo kravské | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 žampion | Žampion čerstvý | |
| 2 2 polévkové lžíce strouhaného sýru | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| 10 dkg 10 dkg másla | Máslo kravské | 100 g |
| strouhanka na zahuštění | Strouhanka pšeničná | |
| sůl | Sůl mořská |