Nutriční hodnoty (Šťavnatý jablečný koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 15 376 kJ / 3 675 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 52,79 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,79 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 27,00 g |
| Tuky | 190,39 g |
| – nasycené | 115,27 g |
| – nenasycené | 65,49 g |
| –– mononenasycené | 56,25 g |
| –– polynenasycené | 9,23 g |
| ––– omega 3 | 1,52 g |
| Vláknina | 32,00 g |
| Cholesterol | 1,05 g |
| Sodík | 369 mg |
| Sůl | 1,02 g |
| Sacharidy | 421,56 g |
| – cukry | 274,29 g |
| ––– laktóza | 10,96 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
| 1 lžička 1 lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
| 80 g 80 g změklého másla | Máslo kravské | 80 g |
| 40 g 40 g cukru | Cukr bílý | 40 g |
| 80 ml 80 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 80 ml |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| 1 kg 1 kg oloupaných jablek | Jablko čerstvé | 1000 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 80 g 80 g cukru | Cukr bílý | 80 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 40 g 40 g cukru | Cukr bílý | 40 g |
| 2 2 vanilkové cukry | Cukr vanilkový | |
| šťáva z 1/2 citronu | Šťáva z citrónu | |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |