Nutriční hodnoty (Bramboráky se zelím)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 8 291 kJ / 1 982 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 75,72 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 49,68 g |
| Tuky | 26,79 g |
| – nasycené | 6,22 g |
| – nenasycené | 12,16 g |
| –– mononenasycené | 8,70 g |
| –– polynenasycené | 3,46 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 44,92 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 4,37 g |
| Sůl | 10,63 g |
| Sacharidy | 338,50 g |
| – cukry | 34,56 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 500 g 500 g kysaného zelí (ne sterilovaného) | Zelí bílé kvašené | 500 g |
| 200 g 200 g polohrubé mouky (nebo dle potřeby) | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku (i více dle chuti) | Česnek čerstvý | 28 g |
| mléko (dle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| čerstvě nadrcený pepř | Pepř černý | |
| mletý kmín | Kmín mletý | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| sůl | Sůl mořská | |
| olej na smažení | Olej řepkový |