Hovězí hospodský guláš

MonikaP Kuchařka: MonikaP

Doba přípravy: 3h 4-5 porcí Hovězí maso 1 názor

Suroviny

800 g hovězího masa
4-5 cibulí (větší)
sádlo nebo olej
malá hrstka zavařené červené papriky (kapie)
1 lžičku rajského protlaku
1/2 sáčku mleté červené sladké papriky
trochu celého kmínu
sůl
pepř
voda nebo vývar
2 stroužky česneku
na zahuštění hladká mouka
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle nebo oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli.
    Až začne pomalu zlátnout, tak přidáme maso nakrájené na kostky, které osolíme a opepříme. Přidáme kmín.
    Až maso ,,zešedne" a cibule začne hnědnout, přidáme nakrájenou papriku, protlak, zamícháme a přidáme sladkou mletou papriku, řádně promícháme a zalijeme vývarem nebo vodou.
    Přidáme prolisovaný česnek.
    Vaříme pod pokličkou asi 2,5-3 hod. do změknutí masa (záleží, jak máme velké kostky masa).

  2. Během vaření doléváme vodou nebo vývarem.

  3. Když je maso měkké, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě (nesmí být hrudky, cca 1,5 dl vody + 4-5 lžic mouky). Za stálého míchání pomalu přiléváme do guláše tak, aby nebyl moc tekutý a až moc hustý. Za stálého míchání vaříme ještě asi 15 minut.

  4. Podávat můžeme s houskovým knedlíkem, chlebem, těstovinami nebo bramboráky.

Poznámka

Nejlepší je vařit guláš den předem, protože se rozleží a je potom lepší.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 126 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí hospodský guláš

  • Eja57 Eja57

    Bramboráčky ke guláši:yes: Kvůli téhle kombinaci chodím občas do jedné pražské hospůdky...:-8

    Odpovědět

Tématické fráze: hospodský hovězí guláš hovězí guláš bospodsky cerveny gulas hospodsky gulas recept na hovězí guláš hospodský

Zapomněl/a jsem heslo