Nutriční hodnoty (Dýňová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 3 999 kJ / 956 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,64 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,64 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,00 g |
| Tuky | 33,40 g |
| – nasycené | 21,10 g |
| – nenasycené | 11,10 g |
| –– mononenasycené | 7,50 g |
| –– polynenasycené | 3,60 g |
| ––– omega 3 | 0,61 g |
| Vláknina | 35,50 g |
| Cholesterol | 66 mg |
| Sodík | 160 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 112,91 g |
| – cukry | 44,91 g |
| ––– laktóza | 12,41 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 1 kg 1 kg dýně hokaido | Dýně Hokkaidó čerstvá | 1000 g |
| 5 5 menších brambor | Brambor zimní | 250 g |
| 1,5 l 1,5 l vývaru (nebo voda a 2 kostky zeleninového bujonu) | Vývar masový | 1500 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| chilli omáčka | Chilli omáčka | |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| petrželka na ozdobu | Petržel nať čerstvá |