Nutriční hodnoty (Maslovy kureci rizek s cesnekem, citronem a petrzelkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 955 kJ / 1 423 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 254,38 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 253,54 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,84 g |
| Tuky | 42,72 g |
| – nasycené | 20,69 g |
| – nenasycené | 17,91 g |
| –– mononenasycené | 14,59 g |
| –– polynenasycené | 3,32 g |
| ––– omega 3 | 2,11 g |
| Vláknina | 1,96 g |
| Cholesterol | 913 mg |
| Sodík | 680 mg |
| Sůl | 1,68 g |
| Sacharidy | 5,14 g |
| – cukry | 0,52 g |
| ––– laktóza | 0,24 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 ks 3 ks kuřecích prsou | Kuře prso | 1050 g |
| 200 g 200 g libovolných na jemno drcených slaných krekrů | ||
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 3 lžíce 3 lžíce másla | Máslo kravské | 30 g |
| hrst hrst hladkolisté petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| strouhaná kůra z 1 citronu (strouha se pouze vrchní žlutá část, bílá dužnina pod ní ne, bývá nahořklá) | Citrón čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| olej | Olej řepkový | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká |