Anglický rohlík

Jana Remkova Kuchařka:

Slané pečivo 105 názorů

550

Suroviny

1 čtvrtlitrový hrnek
4 lžíce vody
hrnek mléka (necelý)
1 lžíce sádla
1 lžíce olivového oleje
2 lžičky soli
2,5 lžíce bramborové kaše v prášku
50 g žitné chlebové mouky
600 g hladké mouky
1 lžička cukru
3 lžičky sušeného droždí
anglická slanina
uzený sýr
Na potření smíchat:
olivový olej
grilovací koření
Recept si zatím oblíbilo 50 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dáme do pekárny v pořadí, jak jsou napsané s výjimkou anglické slaniny a směsi na potření.

  2. Po vykynutí těsto vyndáme s pekárny, rozdělíme na 2 poloviny a vyválíme kruh, ze kterého rozřežeme 8 kusů a z každého kusu stočíme rohlík od širší strany k nejužší.

  3. Naskládáme na pečící papír, potřeme směsí oleje a grilovacího koření a na každý rohlík dáme plátek anglické a posypeme nastrouhaným uzeným sýrem nebo taky dáme plátek.

  4. Pečeme podle toho, jak nám peče trouba, zhruba 20-30 minut asi na 190°C.

Poznámka

Zdroj-pekárna Petřvald paní Marie Rýsová byla tak hodná, že mi recept rozpočítala na zhruba 16 rohlíků. Těsto je poměrně řidší, ale dá se s ním pracovat. Dělala jsem něco podobného poprvé, ale každý si během pečení může podle potřeby přidat mouku, nebo ubrat tekutin. Já jsem se raději držela receptu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 274 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Anglický rohlík

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    spagetka: díky:-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Lenka: 1 čtvrtlitrový hrnek = 250 ml vody + 4 lžíce vody ještě k tomu hrnku. Pokud jste nesehnala tu kaši, stačí nastrouhat vařený brambor, službu udělá tu samou

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Ahoj chtěla jsem to dneska vyzkoušet ale nesehnala jsem bramborovou kaši v prášku :( . A chtěla jsem se zeptat co to znamená 1 čtvrtlitrový hrnek a 4 lžíce vody. jsem ve vaření amatérka... :/

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    snazilka: Tak to mám radost. Já už je nedělala moc dlouho :-) A děkuji za krásnou fotku!!:yes:

    Odpovědět

  • snazilka snazilka

    Opravdu vynikající :-* ! I bez br. kaše, s obyčejným droždím a zadělávané ručně, jim nebylo co vytknout...:yes::yes::yes: Budu ráda opakovat :-K

    Odpovědět

  • vojtik vojtik

    Ok, zkusím dát větší půlku. Díky za info :-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Coleta: Taky mne to mohlo napadnout, že?:-S

    Odpovědět

  • Coleta Coleta(neregistrovaná)

    vojtik: Vojtiku, to by bylo hodně.1 kostka droždí 42 g je na kilo mouky. Tady je 60dkg mouky, takže bych dala větší půlku.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    vojtik: Sušené droždí se prodává úplně všude! Nebo nežiješ tady??:-O. Já běžně používám čerstvé droždí, ale tenhle recept mám z pekárny v Petřvaldě a popravdě fakt nevím, jestli by kostka droždí nebyla moc, ale zeptám se. Možná, že to té doby někdo poradí..

    Odpovědět

  • vojtik vojtik

    Zdravím,
    v první řadě děkuji za recept, ale stejně bych se chtěl zeptat. Jsem chlap a nikdy jsem neslyšel nic o sušeném droždí. Když bych tam dal takovou tu jednu kostku, bude to ok? Hlavně mi jde o množství... Děkuji :-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    volhpe1:;-);-);-)

    Odpovědět

  • volhpe1 volhpe1

    Vyrobeno bez pekárny s pravou kostkou droždí a slunečnicovým olejem a super ;-) 8 kousku zmizelo ;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    volhpe1::-D:-)):yes:

    Odpovědět

  • volhpe1 volhpe1

    Už mi tečou sliny to musím zkusit :-p:-p:-p

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    pavla.v: Děkuji. Už jsem je taky dlouho nedělala a fakt je lépe dělat rovnou z dvojí dávky:-)

    Odpovědět

1 2 3 4 6 7

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo