Nutriční hodnoty (Srnčí játra po tyrolsku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 5 619 kJ / 1 343 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 198,62 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 194,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,55 g |
| Tuky | 36,11 g |
| – nasycené | 9,74 g |
| – nenasycené | 14,74 g |
| –– mononenasycené | 9,77 g |
| –– polynenasycené | 4,97 g |
| ––– omega 3 | 0,23 g |
| Vláknina | 13,60 g |
| Cholesterol | 3,11 g |
| Sodík | 1,26 g |
| Sůl | 3,64 g |
| Sacharidy | 49,10 g |
| – cukry | 5,59 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg jater | Játra vepřová | 1000 g |
| 1 1 smetana na vaření | Smetana kravská sladká 12% | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1/2 1/2 celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| vývar | Vývar masový | |
| celý pepř | Pepř černý | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| nové koření | Nové koření | |
| tymián | Tymián sušený | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| slanina | Špek | |
| mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% |