Nutriční hodnoty (Kolouščí kýta na hříbkách a víně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 17 971 kJ / 4 295 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 434,67 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 430,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,32 g |
| Tuky | 253,70 g |
| – nasycené | 121,61 g |
| – nenasycené | 122,24 g |
| –– mononenasycené | 104,65 g |
| –– polynenasycené | 17,59 g |
| ––– omega 3 | 1,20 g |
| Vláknina | 16,80 g |
| Cholesterol | 1,05 g |
| Sodík | 4,46 g |
| Sůl | 11,00 g |
| Sacharidy | 33,13 g |
| – cukry | 17,62 g |
| ––– laktóza | 0,02 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 kg 2 kg kýty z koloucha ( měla jsem s kostí ) | Jelení kýta | 2000 g |
| 4 4 cibule | Cibule čerstvá | 280 g |
| 200 g 200 g kvalitní slaniny | Špek | 200 g |
| dvě hrstě sušených hříbků ( mužské, tedy hrsti, jsou větší, tak... :-))) ) | Hřib sušený | |
| 200 ml 200 ml suchého červeného vína já dala Sangiovese | Víno červené suché | 200 ml |
| 3 3 vrchovaté lžíce kvalitního másla ( měla jsem domácí ) | Máslo kravské | 3 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| lžíce lžíce koření Divočina bez soli a glutamátů ( fy Davídkovo koření ) | Nové koření mleté | |
| 500 ml 500 ml hovězího vývaru | Vývar hovězí | 500 ml |
| 10 kuliček 10 kuliček jalovce | Jalovec sušený | |
| 10 kuliček 10 kuliček černého pepře | Pepř černý | |
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| mořská sůl | Sůl mořská |