Nutriční hodnoty (Shushbarak - masove tasticky v jogurtu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 077 kJ / 3 842 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 224,16 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 138,93 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 85,22 g |
| Tuky | 63,93 g |
| – nasycené | 29,23 g |
| – nenasycené | 26,06 g |
| –– mononenasycené | 14,11 g |
| –– polynenasycené | 11,94 g |
| ––– omega 3 | 0,88 g |
| Vláknina | 45,43 g |
| Cholesterol | 492 mg |
| Sodík | 5,66 g |
| Sůl | 13,67 g |
| Sacharidy | 578,78 g |
| – cukry | 99,93 g |
| ––– laktóza | 54,27 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2,5 hrnku 2,5 hrnku hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 625 g |
| téměř 1 hrnek 1 hrnek studené vody | Voda | 250 ml |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
| 400 g 400 g mletého hovězího masa | Hovězí ořez | 400 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku piniových oříšků | Piniové ořechy | |
| 2 lžičky 2 lžičky mletého nového koření | Nové koření mleté | 10 g |
| 1 lžička 1 lžička skořice mleté | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| 1 l 1 l kvalitního bílého jogurtu (použila jsem 7%) | Jogurt kravský bílý 1,5% | 1000 ml |
| 200 ml 200 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 2 2 větší stroužky česneku | Česnek čerstvý | 140 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sušené máty | Máta peprná list sušená |