Ledvinky po uhersku
I když je příprava ledvinek kvůli čištění trochu zdlouhavá, vyplatí se. Ledvinky obsahují málo tuků a jsou zdrojem vitamínů A a B. Vyzkoušejte je připravit podle tohoto receptu a jistě si pochutnáte.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 154 kJ / 276 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,54 g |
Tuky | 10,20 g |
Vláknina | 8,85 g |
Cholesterol | 32 mg |
Sodík | 92 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 33,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ledvinky odblaníme, v půlce naplocho rozkrojíme a vyřízneme močovody. Nakrájíme je na asi 1cm proužky a dobře opereme ve vodě. Necháme okapat, vložíme do misky a zalijeme mlékem, aby byly ledvinky ponořené. Necháme je tak několik hodin, ale nejlépe je nechat přes noc v chladu.
Krok 2: Druhý den ledvinky slijeme, propláchneme od mléka a několikrát přelijeme horkou vodou a vždy scedíme. Děláme tak dlouho, až je voda z ledvinek čirá. Pak necháme na cedníku dobře okapat.
Krok 3: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, vložíme ji do hrnce na rozpálený olej a restujeme do světle červena. Pak vložíme okapané ledvinky, chvíli restujeme až se začnou opékat, vsypeme mletou papriku, špetku pepře, promícháme (pozor na spálení papriky) a zalijeme horkou vodou nebo vývarem, osolíme, přiklopíme pokličkou a dusíme cca 30 minut.
Krok 4: V 100 ml mléka promícháme zakysanou smetanu, zvlášť v dalších 100 ml rozšleháme mouku.
Krok 5: Po 30 minutách ledvinky vybereme hrubším cedníkem stranou, do šťávy vlijeme mléko s moukou, prošleháme a necháme asi 15 minut vařit, poté vlijeme mléko se zakysanou smetanou, opět prošleháme a necháme přejít varem. Dle potřeby dochutíme solí a omáčku přecedíme na ledvinky, podle chuti můžeme přidat oříšek másla pro zjemnění.
Krok 6: Podáváme s dušenou rýží, vařeným bramborem nebo těstovinovou rýží.
Zveřejněno 23. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ledvinky po uhersku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3lvr
Moje poznámka
Ledvinky po uhersku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3lvr
Nejnovější recepty
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 6 hodinami
Rychlý Lotus cheesecake s lyofilizovanými jahodami
Přidáno před 6 hodinami
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno 14. 6. 2025 15:01
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno 14. 6. 2025 14:02
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno 14. 6. 2025 12:28
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 5 minutami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 2 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 3 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 3 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 4 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 4 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 4 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 5 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 5 hodinami
Jahodové poháry
Nickusek před 6 hodinami
Tématické fráze:
ledvinky recept,
cisteni ledvinek,
játra po uhersku,
vepřová játra po uhersku,
ledvinky,
ledvinky čištění,
ledvinky recepty,
vepřové ledvinky recept,
recepty ledvinky,
vepřové ledvinky,
recept na ledvinky,
jak dlouho vařit ledvinky,
čištění vepřových ledvinek,
recepty z ledvinek,
příprava ledvinek,
recepty na vepřové ledvinky,
vepřové po uhersku,
recepty vepřová játra po uhersku,
po uhersku,
kuřecí játra po uhérsku
Suroviny:
ledvinky vepřové,
olej,
cibule,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
pepř mletý,
sůl,
voda,
smetana zakysaná,
mléko,
máslo
Komentáře (25)
JInak přidávám fotky :)
Jestli receptík vyzkoušíš budu moc ráda a jestli to půjde přidej klidně i fotečku a poreferuj
JaniR