Ledvinky po uhersku

mirca75 Kuchařka: mirca75

Doba přípravy: 1 hod 4-5 porcí Pokrmy z vnitřností 15 názorů

Suroviny

Vepřové ledvinky větší 8 ks
olej
cibule 2 ks
mouka hladká
paprika mletá sladká 3 lžičky
pepř mletý
sůl
voda /vývar
zakysaná smetana
mléko 2 dcl
máslo
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ledvinky odblaníme, v půlce naplocho rozkrojíme a vyřízneme močovody. Nakrájíme je na asi 1 cm proužky a dobře opereme ve vodě. Necháme okapat, vložíme do misky a zalijeme mlékem, aby byly ledvinky ponořené. Necháme je tak několik hodin, ale nejlépe je nechat přes noc v chladu.

  2. Druhý den ledvinky slijeme, propláchneme od mléka a několikrát přelijeme horkou vodou (vždy scedit). Děláme tak dlouho, až je voda z ledvinek čirá. Pak necháme na cedníku dobře okapat.

  3. Cibuli si nakrájíme na drobno, vložíme jí do hrnce na rozpálený olej a restujeme do světle červena. Pak vložíme okapané ledvinky, chvíli restujeme až se začnou opékat, vsypeme mletou papriku, špetku pepře, promícháme (pozor na spálení papriky) a zalijeme horkou vodou (vývarem), osolíme, přiklopíme pokličkou a dusíme cca 30 minut.

  4. V 1 dcl mléka si promícháme zakysanku, v druhé dcl si rozšleháme mouku.

  5. Po 30 minutách si ledvinky vybereme hrubším cedníkem stranou, do šťávy si vlijeme mléko s moukou, prošleháme a necháme asi 15 minut provářet, poté vlijeme mléko se zakysankou, opět prošleháme a necháme přejít varem. Dle potřeby dochutíme solí a omáčku přecedíme na ledvinky, dle chuti můžeme přidat oříšek másla pro zjemnění. Podáváme s dušenou rýží, vařeným bramborem nebo těstovinovou rýží.

Poznámka

Ledvinka sice dají víc práce na přípravu díky čištění,ale pak stojí za to.Jsou jemné a moc chutné.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 341 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ledvinky po uhersku

  • janatka janatka

    Dnešní oběd,jo musím říct,že to bylo:-p s rýží.Moc to nevyhledáváme,protože se nám několikrát stalo,že byly cítit i když jsem vše vyřezala a namočila do mléka.Tyto byly domácí a takže čerstvé.;-)Použila jsem sladkou uzenou papriku.Manža jen chválil a tvrdil,že takto je můžu dělat častěji.;-)

    Odpovědět

  • Blanka Blanka(neregistrovaná)

    terysha.mathey: myslím, že to vůbec nevadí. Ledvinky jsem nikdy nenamáčela do mléka a vždy byly dobré a nesmrděly. Stačí je důkladně omýt.

    Odpovědět

  • terysha.mathey terysha.mathey

    COlombo: díky za odpověď, no já jsem trubka tohleto nějak nepřečetla a do mléka jsem to nenaložila, ale žádné pachy to nemělo:-)) chutnalo to jak jemnější játra......... aspoň že tak :) no příště už na to určitě nezapomenu no:-/

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Mléko = neutralizuje vedlejší pachy - u ledvinek zejména močovinu. To je tedy můj subjektivní názor - dělám to tak také.;-)

    Odpovědět

  • terysha.mathey terysha.mathey

    Můžu se zeptat? Proč se dávají do mlíka???
    JInak přidávám fotky :):-! Právě jsem to docpala, no teda bez smetany, ale super:yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Pepo(neregi.):-),vidíš,tak dlouho tu ten recept je a nikdo si nevšiml-natož já:-(.Moc díky za upozornění a už jsem jeho přítomnost zapsala i do postupu;-).Dávám ho ke konci,na zjemnění chuti:-p.
    Jestli receptík vyzkoušíš budu moc ráda a jestli to půjde přidej klidně i fotečku a poreferuj;-).
    JaniR:-)díky za vyzkoušení i za obrázek;-)-jen nevím:chutnalo,nechutnalo:-O;-).

    Odpovědět

  • Pepa Pepa(neregistrovaná)

    Ledvinky zkusím,ale kam se dává to máslo?:-O

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Ledvinky jsem už hodně dlouho nedělala a zapomněla jsem i postup, jak je udělat, aby byly tak chutné. Díky za připomenutí, také jsem je podobně připravovala. Teď, když je vidím, dostala jsem na ně chuť. Už ukládám, abych zas nezapomněla a plusík letí:-*:yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    No, ale řekněte samy, holky, ten nůž, pokud je zapíchnutý jen bez ruky, tak je to super práce;-) Já s tím mám problém, určitě by mi spadnul a zapíchnul se mi do nohy!:-)):-D:-)):yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Já teda vidím ruku vždy jednu, ale co vy víte, třeba je Mirka "tříručka":-D a nebo "kdo umí, ten umí....
    Mirko, teď jsme meli ledvinky, kdyby jsi sem dala recept o pár hodin dřív, tak jsem je udělala podle tebe, ale navadí, příště budou, máme je dost rádi. Kvůli DNĚ je ale nedělám až tak často;-):-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Tejaja:-)byla jsi s vysvětlením rychlejší;-),možnost a. je správná:-D.Donutit někoho u nás aby mi asistoval u focení,je nadlidský úkol a tak jsem "samovýroba" všeho-vaření,focení,..jen u jídla nikdy sama nejsem;-):-))

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Janka, sú 2 možnosti : ten nôž je tam zapichnutý a jedna ruka je voľná alebo bol prítomný fotograf:-D:-D;-);-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Tak to fakt nevím, jak jsi to udělala. Na jedné z fotek používáš obě ruce:-O, tak, s čím jsi fotila:-O Nebo se mi to zdá?

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Jani:-)jestli to nebude tím že já si fotím sama;-),a tak se celá "nevyblejsknu" i kdybych chtěla:-D:-D.Ale tyhle ledvinky jsou opravdu moc dobré:-p a tak jestli vyzkoušíš dej vědět jak chutnalo;-).Díky za boďku:-*

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Mirca, ledvinky mám ráda a oceňuji fotopostup, já když chci vyfotit ruce u postupu, můj přítel mne vždy vyfotí celou:-)):-D a to fakt není třeba. Tady tyhle ledvinky rozhodně vyzkouším.;-):yes: +

    Odpovědět

Tématické fráze: ledvinky recept cisteni ledvinek játra po uhersku vepřová játra po uhersku ledvinky čištění ledvinky ledvinky recepty recepty ledvinky jak dlouho vařit ledvinky čištění vepřových ledvinek vepřové ledvinky recept příprava ledvinek recepty na vepřové ledvinky vepřové po uhersku vepřové ledvinky recepty z ledvinek recepty vepřová játra po uhersku kuřecí játra po uhérsku po uhersku omacka z ledvinek

Zapomněl/a jsem heslo