Ledvinky po uhersku

mirca75 Kuchařka:

Doba přípravy: 1 hod PT1H00M 4-5 porcí Pokrmy z vnitřností 15 názorů

58

Suroviny

Vepřové ledvinky větší 8 ks
olej
cibule 2 ks
mouka hladká
paprika mletá sladká 3 lžičky
pepř mletý
sůl
voda /vývar
zakysaná smetana
mléko 2 dcl
máslo
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ledvinky odblaníme, v půlce naplocho rozkrojíme a vyřízneme močovody. Nakrájíme je na asi 1 cm proužky a dobře opereme ve vodě. Necháme okapat, vložíme do misky a zalijeme mlékem, aby byly ledvinky ponořené. Necháme je tak několik hodin, ale nejlépe je nechat přes noc v chladu.

  2. Druhý den ledvinky slijeme, propláchneme od mléka a několikrát přelijeme horkou vodou (vždy scedit). Děláme tak dlouho, až je voda z ledvinek čirá. Pak necháme na cedníku dobře okapat.

  3. Cibuli si nakrájíme na drobno, vložíme jí do hrnce na rozpálený olej a restujeme do světle červena. Pak vložíme okapané ledvinky, chvíli restujeme až se začnou opékat, vsypeme mletou papriku, špetku pepře, promícháme (pozor na spálení papriky) a zalijeme horkou vodou (vývarem), osolíme, přiklopíme pokličkou a dusíme cca 30 minut.

  4. V 1 dcl mléka si promícháme zakysanku, v druhé dcl si rozšleháme mouku.

  5. Po 30 minutách si ledvinky vybereme hrubším cedníkem stranou, do šťávy si vlijeme mléko s moukou, prošleháme a necháme asi 15 minut provářet, poté vlijeme mléko se zakysankou, opět prošleháme a necháme přejít varem. Dle potřeby dochutíme solí a omáčku přecedíme na ledvinky, dle chuti můžeme přidat oříšek másla pro zjemnění. Podáváme s dušenou rýží, vařeným bramborem nebo těstovinovou rýží.

Poznámka

Ledvinka sice dají víc práce na přípravu díky čištění,ale pak stojí za to.Jsou jemné a moc chutné.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ledvinky po uhersku

  • janatka janatka

    Dnešní oběd,jo musím říct,že to bylo:-p s rýží.Moc to nevyhledáváme,protože se nám několikrát stalo,že byly cítit i když jsem vše vyřezala a namočila do mléka.Tyto byly domácí a takže čerstvé.;-)Použila jsem sladkou uzenou papriku.Manža jen chválil a tvrdil,že takto je můžu dělat častěji.;-)

    Odpovědět

  • Blanka Blanka(neregistrovaná)

    terysha.mathey: myslím, že to vůbec nevadí. Ledvinky jsem nikdy nenamáčela do mléka a vždy byly dobré a nesmrděly. Stačí je důkladně omýt.

    Odpovědět

  • terysha.mathey terysha.mathey

    COlombo: díky za odpověď, no já jsem trubka tohleto nějak nepřečetla a do mléka jsem to nenaložila, ale žádné pachy to nemělo:-)) chutnalo to jak jemnější játra......... aspoň že tak :) no příště už na to určitě nezapomenu no:-/

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Mléko = neutralizuje vedlejší pachy - u ledvinek zejména močovinu. To je tedy můj subjektivní názor - dělám to tak také.;-)

    Odpovědět

  • terysha.mathey terysha.mathey

    Můžu se zeptat? Proč se dávají do mlíka???
    JInak přidávám fotky :):-! Právě jsem to docpala, no teda bez smetany, ale super:yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Pepo(neregi.):-),vidíš,tak dlouho tu ten recept je a nikdo si nevšiml-natož já:-(.Moc díky za upozornění a už jsem jeho přítomnost zapsala i do postupu;-).Dávám ho ke konci,na zjemnění chuti:-p.
    Jestli receptík vyzkoušíš budu moc ráda a jestli to půjde přidej klidně i fotečku a poreferuj;-).
    JaniR:-)díky za vyzkoušení i za obrázek;-)-jen nevím:chutnalo,nechutnalo:-O;-).

    Odpovědět

  • Pepa Pepa(neregistrovaná)

    Ledvinky zkusím,ale kam se dává to máslo?:-O

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Ledvinky jsem už hodně dlouho nedělala a zapomněla jsem i postup, jak je udělat, aby byly tak chutné. Díky za připomenutí, také jsem je podobně připravovala. Teď, když je vidím, dostala jsem na ně chuť. Už ukládám, abych zas nezapomněla a plusík letí:-*:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    No, ale řekněte samy, holky, ten nůž, pokud je zapíchnutý jen bez ruky, tak je to super práce;-) Já s tím mám problém, určitě by mi spadnul a zapíchnul se mi do nohy!:-)):-D:-)):yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Já teda vidím ruku vždy jednu, ale co vy víte, třeba je Mirka "tříručka":-D a nebo "kdo umí, ten umí....
    Mirko, teď jsme meli ledvinky, kdyby jsi sem dala recept o pár hodin dřív, tak jsem je udělala podle tebe, ale navadí, příště budou, máme je dost rádi. Kvůli DNĚ je ale nedělám až tak často;-):-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Tejaja:-)byla jsi s vysvětlením rychlejší;-),možnost a. je správná:-D.Donutit někoho u nás aby mi asistoval u focení,je nadlidský úkol a tak jsem "samovýroba" všeho-vaření,focení,..jen u jídla nikdy sama nejsem;-):-))

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Janka, sú 2 možnosti : ten nôž je tam zapichnutý a jedna ruka je voľná alebo bol prítomný fotograf:-D:-D;-);-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Tak to fakt nevím, jak jsi to udělala. Na jedné z fotek používáš obě ruce:-O, tak, s čím jsi fotila:-O Nebo se mi to zdá?

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Jani:-)jestli to nebude tím že já si fotím sama;-),a tak se celá "nevyblejsknu" i kdybych chtěla:-D:-D.Ale tyhle ledvinky jsou opravdu moc dobré:-p a tak jestli vyzkoušíš dej vědět jak chutnalo;-).Díky za boďku:-*

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Mirca, ledvinky mám ráda a oceňuji fotopostup, já když chci vyfotit ruce u postupu, můj přítel mne vždy vyfotí celou:-)):-D a to fakt není třeba. Tady tyhle ledvinky rozhodně vyzkouším.;-):yes: +

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo